Erikler pişince renk değiştirip pembe - kırmızı oldular.
Ekşi tat sevdiğim için eriklerin aralarına derin dondurucudaki frambuazları yerleştirdim.
Kalori almaktan korkmayanlar Erikli Tart'ı yanında krema ile yiyebilirler :)
Bu tartta erik yerine elma, armut...gibi sert meyvelerle de kullanılabilir.
MALZEMELER
Taban Hamuru:
- 175 gr. tereyağ veya margarin
- 2 yemek kaşığı kavrulmuş ve iri çekilmiş fındık veya badem
- 1,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı esmer-kahverengi şeker
- 1/2 çay kaşığı tarçın veya vanilya
İç Dolgusu:
- 6-8 adet mürdüm veya italyan eriği
- 2-3 yemek kaşığı frambuaz veya ekşi tat veren meyve (vişne olabilir)
- 1/2 su bardağı şeker (2 kaşık eksik uyguladım)
- 1 yumurta sarısı
- 1 bütün yumurta
- 1/3 su bardağı krema
- 1/4 su bardağı süt
- 1/2 çay kaşığı tarçın (vanilya ekledim, erikli olduğundan tarçın eklemedim; elmalıya daha çok yakışıyor)
YAPILIŞI
- Hamur için olan malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız hamurdan 1 avuç dolusunu üzeri için ayırın. Kalanını yağlamış ve tabanına pişirme kağıdı serilmiş 24 cm. çapında kelepçeli kalıba taban ve kenar yapın. Bir kaç yerinden çatalla delin.
- Hamuru 175 C'de 15 dk. pişirin.
- Eriklerin çekirdeklerini alın, büyüklüğüne göre 6-8 kesin. Pişen hamurun üzerine dizin. Aralarına frambuazları yerleştirin.
- İç dolgusu için, yumurtaları mikser ile iyice çırpın. Şekeri, vanilyayı ekleyin çırpmaya devam edin.
- Kalan malzemeleri ekleyin, karıştırın ve eriklerin üzerine dökün.
- Ayırdığınız taban hamurunu parçacıklar halinde ufalayarak tartın üzerine serpin.
- 175 C'de yaklaşık 50 dk. kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Ilık servis edin.
waoww.. diyorum başkada bir şey demiyorum:) ellerine sağlık canım harika
YanıtlaSiloffff.asılda güzel olmuş canım.bir dilim olsada yesem.ellerine sağlık.hayırlı cumalar.
YanıtlaSilArkadaşım yine döktürmüşsün,ellerine sağlık...nefis nefis...
YanıtlaSilbayılırımmmm :)
YanıtlaSilArzucum, teşekkür ederim.
YanıtlaSilFuat Bey, size de hayırlı cumalar, ilginize teşekkürler.
mutfagabuyrun, hayırlı cumalar, size bir dilim yolladım; teşekkürler.
Nurşencim, geçen geldiğimde yapmıştım, tadı damağımda, teşekkürler.
nUnU, ben de tadına bayıldım ayılamıyorum; teşekkürler:)
Ammaaannn ne kalorisi.
YanıtlaSilPatlatayım yarın bir kek.
Ellerine sağlık.
Çok yemiş ve acıkmamış anne Çiğdem
Cigdemcim, afiyetle yiyin. Ben de her yiyecegi, yemegi usulunce severim. Tesekkurler .
YanıtlaSilBayilirim meyvali tartlara hemen deneyecegim..sevgiler Ozlem
YanıtlaSil