Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Ekim 2012 Cuma

ÜZERİ KITIR HAMURLU ERİKLİ TART

Aslında bu tart 3 hafta önce yapıldı. Yazmaya fırsat bulamadım. Daha fazla vakit geçmeden, özellikle erikler bitmeden tarifi veriyorum. Üzeri kıtır, kıtır hamur parçacıkları, altı tart, arası erik ve custard ( fırında pişen süt, yumurta ve krema karışımı). Çok iştah açıcı, özellikle ılık tüketilirse ideal lezzette bir tart oluyor.


Erikler pişince renk değiştirip pembe - kırmızı oldular.


Ekşi tat sevdiğim için eriklerin aralarına derin dondurucudaki frambuazları yerleştirdim.

Kalori almaktan korkmayanlar Erikli Tart'ı yanında krema ile yiyebilirler :) 
Bu tartta erik yerine elma, armut...gibi sert meyvelerle de kullanılabilir.

MALZEMELER

Taban Hamuru:
  • 175 gr. tereyağ veya margarin
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş ve iri çekilmiş fındık veya badem
  • 1,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı esmer-kahverengi şeker
  • 1/2 çay kaşığı tarçın veya vanilya

İç Dolgusu:
  • 6-8 adet mürdüm veya italyan eriği
  • 2-3 yemek kaşığı frambuaz veya ekşi tat veren meyve (vişne olabilir)
  • 1/2 su bardağı şeker (2 kaşık eksik uyguladım)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 bütün yumurta
  • 1/3 su bardağı krema
  • 1/4 su bardağı süt
  • 1/2 çay kaşığı tarçın (vanilya ekledim, erikli olduğundan tarçın eklemedim; elmalıya daha çok yakışıyor) 
YAPILIŞI
  1. Hamur için olan malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız hamurdan 1 avuç dolusunu  üzeri için ayırın. Kalanını yağlamış ve tabanına pişirme kağıdı serilmiş 24 cm. çapında kelepçeli kalıba taban ve kenar yapın. Bir kaç yerinden çatalla delin.
  2. Hamuru 175 C'de 15 dk. pişirin.
  3. Eriklerin çekirdeklerini alın, büyüklüğüne göre 6-8 kesin. Pişen hamurun üzerine dizin. Aralarına frambuazları yerleştirin. 
  4. İç dolgusu için, yumurtaları mikser ile iyice çırpın. Şekeri, vanilyayı ekleyin çırpmaya devam edin.
  5. Kalan malzemeleri ekleyin, karıştırın ve eriklerin üzerine dökün.
  6. Ayırdığınız taban hamurunu parçacıklar halinde ufalayarak tartın üzerine serpin.
  7. 175 C'de yaklaşık 50 dk. kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  8. Ilık servis edin.






9 yorum:

  1. waoww.. diyorum başkada bir şey demiyorum:) ellerine sağlık canım harika

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı cumalar, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. offff.asılda güzel olmuş canım.bir dilim olsada yesem.ellerine sağlık.hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşım yine döktürmüşsün,ellerine sağlık...nefis nefis...

    YanıtlaSil
  5. Arzucum, teşekkür ederim.
    Fuat Bey, size de hayırlı cumalar, ilginize teşekkürler.
    mutfagabuyrun, hayırlı cumalar, size bir dilim yolladım; teşekkürler.
    Nurşencim, geçen geldiğimde yapmıştım, tadı damağımda, teşekkürler.
    nUnU, ben de tadına bayıldım ayılamıyorum; teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  6. Ammaaannn ne kalorisi.
    Patlatayım yarın bir kek.

    Ellerine sağlık.

    Çok yemiş ve acıkmamış anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  7. Cigdemcim, afiyetle yiyin. Ben de her yiyecegi, yemegi usulunce severim. Tesekkurler .

    YanıtlaSil
  8. Bayilirim meyvali tartlara hemen deneyecegim..sevgiler Ozlem

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...