Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Eylül 2013 Çarşamba

KIŞLIK TAZE FASULYE


Merhabalar...
Bir kaç gündür kışlık sebze hazırlıyorum. Sonbaharda tadında sebzeler kış için kavanozlarda ve derin dondurucuda saklanıyor. Her cins domates pişirildi, kavanozlarla dolabıma kışlık domatesler yerleştirildi. Barbunya, bamya, kırmızı biber temizlendi doğrandı, poşetlendi; dondurucuda yerini aldı.

Taze fasulyeler yayladan, pazardan alındı, hazırlanıp derin donduruda yerini aldı. 
Peki, kışlık taze fasulyeyi nasıl yapıyorum???
MALZEMELER

  • 3 kg. taze fasulye
  • 2 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2-3 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

  1. Fasulyeleri yıkayın, temizleyin, istediğiniz uzunlukta doğrayın.
  2. Domatesler, biberleri yapacağınız yemeğe uygun büyüklükte doğrayın.
  3. Zeytinyağında kırmızı ve yeşil biberleri soteleyin. Üzerine domates, fasulye, tuz ekleyip karıştırın.
  4. Orta ateşte arada karıştırarak fasulyelerin rengi soluncaya kadar ocakta tutun. 
  5. Fasulyeleri geniş bir tepsiye alın. İyice soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine doldurun. Derin dondurucuda saklayın.

* Burada verdiğim ölçüleri ihtiyacınıza göre arttırıp eksiltebilirsiniz. Buzdolabı poşetlerine ihtiyacınıza göre 500 gr., 750 gr. veya 1 kg. olarak paylaştırabilirsiniz. Kilitli derin dondurucu poşetlerini tercih edin.







3 yorum:

  1. ben henüz azar azar başladım kış hazırlıklarına.iki çocukla zor oluyormuş.

    YanıtlaSil
  2. kıa yemekler hazır ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  3. Afiyetle tüketilir inşaAllah Pırıl ablam ellerine koluna sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...