Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Eylül 2013 Cumartesi

ŞEFTALİ KONSERVESİ



Kış gelince şeftali yemek ister misiniz? Cevabınız EVET ise şeftaliler mis gibi kokarken ve mevsimindeyken kışa saklayalım ne dersiniz? 
Meyve salatalarında, pastalarda, tatlılarda kullanarak sofralarımızda farklılık yaratalım.


MALZEMELER
  • 10 adet şeftali (yaklaşık 3,5 kg)
  • 5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 adet 1 kg. lık cam kavanoz
  • 3 adet kullanılmamış kapak

YAPILIŞI
  1. Şeftalileri alırken sert olanlarını tercih edin.
  2. Şeftalilerin kabuğunu olabildiğince ince soyun. Ortadan ikiye ayırın. Çekirdeğini alın ve ortasındaki sert kısımları temizleyin. 
  3. Geniş bir tencereye su ve şekeri kaynatın. İçine şeftalileri atın, 5-6 dk. kaynatın. Biraz yumuşayınca alın, kavanozlara 6 veya 7 parça yerleştirin.
  4. Tenceredeki şekerli suyu kavanozlardaki şeftalilerin üzerine 1 parmak boşluk kalacak şekilde dökün. Kapaklarını kapatın.
  5. Geniş bir tencereye kavanozları alın, altlarına ve aralarına havlu sarın.
  6. Üzerini kavanozların yarısını geçecek kadar su ile doldurup ocakta 20-25 dk. kaynatın. Tenceredeki su soğuyuncaya kadar tencerede tutun. Sonra kapaklarından bir sızıntı olup olmadığını anlamak için kavanozları alıp ters çevirin, üzerini temiz bir havlu ile kapatın ve iyice soğumaya bırakın. Kavanoz kapakları içe doğru çökmüş olmalıdır.
  7. Ertesi gün iyice soğumuş olan konserveleri serin ve karanlık bir yerde veya buzdolabında saklayın.


***Kavanozların temiz ve kuru olması çok önemlidir; kullanacağınız kapaklar kesinlikle kullanılmamış ve kaliteli olmalıdır.
Üzerinde Twist-off yazılı olanlar iyi sonuç veriyor. Son aldığım bir kaç kapak hatalı çıktı ve yeniden konserve yapmak zorunda kaldım.









3 yorum:

  1. bu çok iyi fikir canım kışın şeftali keyfi yada pastana kullan süper buluş emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Nefis tarifler ve tarifleriniz içinde annem-anneannem tariflerimiz var...ellerinize sağlık...herşey çok nefis...Adana mantısını okuyunca burnumun direği sızladı :( Annem ve anneannem de fazla fazla yaparlardı..biz kaçırırdık çünkü:)çok özledim o günleri...bana anımsattınız çok teşekkürler...sevgiler,
    ilkay
    pastacipapaptyalar.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Çok iyi fikir. Tazesini çok seviyorum kışın da konservesini yemek çok keyifli olacak tarifinizle.. Harika görünüyorlar, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...