Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Ekim 2012 Salı

DULCE DE LECHE'Lİ CHEESECAKE


Önce ismi merak uyandırdı. Dulce de leche nedir? (dulce de leçe okunuyor). Tadı, görünümü neye benzer? Her zaman ki gibi önce Google'a sordum ve dulce de lechenin süt reçeli/ karameli olduğunu öğrendim. Okuduklarımdan Dulce de leche'i hazır bulamayacağımı ve pişirmem gerektiğini de öğrendim. Bir kaç araştırmadan sonra güvendiğim web sitelerinden ve bloglardan benzer tariflere ulaştım. Sabırla yaklaşık 2,5 saatte dulce de leche'mi - süt reçelimi pişirdim; kavanozuma yerleştirdim. Görünümü tatlı bir karamel renginde  katı krema kıvamında, tadı süt ve karamel karışımı gibi diyebilirim ve olağanüstü lezzetli. Tarifini  bir kaç güne kadar ekleyeceğim.
Süt reçelime kavuştuktan sonra sıra cheesecake'e geldi. Büyük bir heyecanla cheesecake'i hazırladım ve pişirdim. Üzerine de farklı bir çalışma uyguladım.



MALZEMELER

Taban İçin:
  • 1,5 paket Rondoda çekilmiş Eti Burçak
  • 20 adet kavrulmuş ve iri çekilmiş fındık
  • 120 gr. eritilmiş tereyağ

Peynir Dolgusu:
  • 750 gr. Ülker İçim Labne
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/3 su bardağı krema (75 ml.)
  • 3 adet bütün yumurta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi veya 1 paket vanilya
  • 1,5 tatlı kağşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 5 yemek kaşığı dulce de leche

Üzerinin Dekoru:
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2 tatlı kaşığı dolusu dulce de leche
  • 4-5 yemek kaşığı krema

YAPILIŞI
  1. Öncelikle bütün malzemeleriniz oda sıcaklığında olmalıdır. 
  2. Cheesecake'i pişireceğiniz kalıbın dışını önce streç ile sonra alüminyum folyo kaplayın.
  3. İç tabanına pişirme kağıdı kaplayın.
  4. Tabanı için olan malzemeleri elinizle karıştırın. Çapı 26 cm.lik kelepçeli kalıba taban ve kenar yapın.
  5. Hazırladığınız tabanı buzdolabına alın.
  6. Peynir dolgusu için, labnenin fazla suyunu süzün. Hatta çok ince delikli bir süzgeçte de 10 dk. kadar bekletebilirsiniz. 
  7. Peyniri mikser yardımıyla karıştırın.
  8. Şekeri ekleyip karışacak kadar çırpın.
  9. Yumurtaları teker teker ekleyin ve her eklediğinizde mikserle çırpın, sonra diğerini ekleyin.
  10. Dulce de leche dışında kalan malzemeleri ekleyin. 1 su bardağı kadarını ayırıp kalanını tabanın üzerine dökün.
  11. Ayırdığınıza dulce de leche karıştırın ve cheesecake'in üzerine gelişi güzel dökün.
  12. İçi sıcak su dolu tepsi içerisinde önce 200 C'de 20 dk. sonra 110 C'de 1 saat kadar pişirin.
  13. Piştikten sonra fırının içinde 1 saat kadar tutun. Cheesecake pişmeye devam edecektir.
  14. Dışarı aldıktan sonra iyice soğuyunca buzdolabına alın.
  15. 8-10 saat sonra üzerini süsleyip servis yapın. 

Üzerinin Dekoru:

  1. Şekeri bir tavada eritin. Şeker eriyip rengi biraz koyulaşınca 1 çay bardağı krema ve sirkeyi ekleyin. Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Biraz ılıyınca cheesecake'in üzerine düzgün bir şekilde dökün.
  2. Dulce de leche'yi 4-5 kaşık krema ile ısıtın. Akacak kıvama gelince cheesecake üzerine 3 kalın çizgi oluşacak şekilde dökün. Beklemeden bir kürdan ile dikine çizgiler oluşturun.







20 yorum:

  1. mutlu exclusive design9 Ekim 2012 09:01

    Pırıl'cğm görünüş ve muhakkak ki lezzet harika... Tam pastane görüntüsünde... Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Senemcim.Uzun zamandır bu cheesecake'i yapmayı hayal ediyordum:)

    YanıtlaSil
  3. Harika bir görünüşü ve eminim tadı da nefistir ama biraz uğraştırıcı bir tatlı gibi :)

    YanıtlaSil
  4. Pırılcım ellerine sağlık,nefis olmuştu..

    YanıtlaSil
  5. slience,
    biraz uğraştırdı ama değdi. İlgine teşekkürler.
    Nurşencim teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. Pırıl'cım evden hiç eksik etmem Dulce de Leche'yi ekmek üstüne sür ye:)))Cheescake nefis olmuş bende yapmıştım bu enfes lezzetle elleri
    ne sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Harika olmus!!!!! Ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  8. görüntü muhteşem,eminim tadı da öyledir,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Deryacım, eminim sen de müthiş lezzetli dulce de leche'yi mükemmel yapıyorsundur. Zarif ziyaretine ve yorumuna teşekkürler.
    Julia,
    Fuat Gencal,
    anne eli gibi,
    Ziyaretinize ve ilgili yorumlarınıza çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  10. bayıldımm bayıldımmm.harika gorunuyor olsada yesekkk
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Fatmacım, buyrun bekliyorum, size seve seve ikram ederim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Harika süslemişsiniz. Dulce de leche'yi denemedim henüz ama hep aklımda. Karamel tadı cheesecake'e nasıl da yakışmıştır..

    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  13. Hülyacım çok teşekkürler, sütün şeker ile karamelize olarak bütünleşmesi gibi bir tat elde ediyorsun. Denemelisin:)

    YanıtlaSil
  14. Ben geldim.
    Ablacım harika olmuş lezzeti tadı damağında kalıyor insanın.
    Denemene çok sevindim tabiki link verebilirsin.
    Ben bu süs tarzına bayıldım:)))
    muhabbetle kucaklıyorum seni:))

    YanıtlaSil
  15. ablacım üzerini bi anlıyayım iki renk var.
    1)şekeri yakıp sirke koydun koyu renk oldu.
    2) Dulce deleche nin içine krema koydun.
    bir sıra birinden bir sıra birinden doğrumu.
    eksimi tamamlarmısın.

    YanıtlaSil
  16. görüntüsü süper - eminim lezzetide süperdir:)
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  17. Sevgili bir kase lezzet,
    Üzerinin dekoru için şeker karamel rengi alınca sirke ve kremayı karıştırıyorsun. O kadar. Cheesecake'in üzerine yayıyorsun.
    Dulce de leche açılması için 4-5 yemek kaşığı krema ile karıştırıyorsun. Cheesecake'in üzerindeki karamelin üzerine 3 adet enli çizgi oluşturuyorsun. Kürdanla üzerinden geçince de bu görüntü oluşuyor.
    Deneyeceksen kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  18. bir kase lezzet, karışacak kremaları ölçülü daha açık anlattım. İlgine teşekkürler:))

    YanıtlaSil
  19. Beni aşan bir tarif ama merakla süt reçeli tarifini bekliyorum. Ne kadar emek vermişsiniz. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  20. Ablacım şimdi anladım teşekkürler.
    tekrar ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...