Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Ağustos 2013 Pazartesi

KÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBASI


Ne olursa olsun mevsiminde taze domateslerin yerini bir şey tutmaz. Bir de taze domatesler soğanla fırında közlenirse muhteşem bir aroma ve tat elde edilir. Bu kez domates çorbasını bu yöntemle pişirdim. Şimdi yaz iftarlarında sıcacık çorbanızı yaz domateslerini kullanarak lezzette farklılık yaratın.




MALZEMELER

  • 2 kg. domates
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı tuzsuz domates salçası
  • 1 su bardağı süt
  • 100 gr. krema
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri İçin:

  • Taze fesleğen
  • Kaşar peynir rendesi veya parmesan peynir

YAPILIŞI

  1. Domatesleri enine ikiye kesin. Soğanları halkalar halinde üzerine yerleştirin. Domateslerin üzerine şeker, zeytinyağı, biraz tuz ve taze çekilmiş karabiber ekeleyin. 175 C'de ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dk. domates ve soğanların üzerleri kızarıncaya kadar tutun. 
  2. Domatesleri fırından alınca soğuması için bekleyin. Domatesleri kabuklarından ayırıp el blenderi ile ezin. 
  3. Çorbayı pişireceğiniz tencerede tereyağında unu pembeleştirin. Domatesleri içine ekleyin. Domates salçasını biraz su ile sıvılaştırıp içine aktarın, devamlı karıştırarak kaynamaya bırakın. Çorbanın katılığına göre sıcak su, tadına göre tuz eklemesi yapın. Sarımsağı iyice ezip içine atın. Süt ve kremayı ekleyip birkaç taşım kaynadıktan sonra karabiber ekleyip ocaktan alın.
  4. Üzerine taze fesleğen ve peynir rendesi ile servis yapın.








1 yorum:

  1. ben de fırında közleyerek yapmayı tercih ediyorum, süppper oluyor :) ellerine sağlık. mutlu bayramlar.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...