İçine de kadayıf ve ceviz yerleştirdim. Baklavalık yufka tatlıda yumuşamadığı için çıtır çıtır bir tatlı oldu. Kadayıf ve baklava karışımı tat sevenlerin damağına uygun harika bir tatlı elde ettim. Bayramda da yapılabilecek kolay bir tatlı.
MALZEMELER
- 6 adet hazır baklavalık yufka yaprağı
- 100 gr. tel kadayıf
- 2 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 100 gr. tereyağ
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1-2 parça limon tuzu veya 1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
- Önce şurubu hazırlayın. Şeker ve suyu ocakta 10-15 dk. kaynatın. Limon tuzu veya limon suyunu ekleyin. 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
- Tel kadayıfını elinizle tel tel ayırın. Yağı eritin. 2 yemek kaşığını ayırın. Kalanını tel kadayıfına karıştırın.
- Baklavalık yufkanın 3 katını üst üste koyun. Aralarına fırça ile çok az yağ sürün. En üste yağ sürmeyin. Hazırladığınız kadayıfın yarısını her yerine serpin. İsterseniz cevizle tarçını karıştırın. Kadayıfların üzerine cevizin yarısını serpin. Uzun tarafından çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Uzun bir rulo elde edeceksiniz. 2-3 cm. kalınlığında kesin. Tel kadayıfları üstte görünecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
- Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
- 170-175 C'de ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından aldıktan 2-3 dk. sonra ılık şurubu üzerine dökün. Şurubu yeterince çektikten sonra servis tabağına dizin ve istediğiniz zaman sunun.
Bayram İçin Yapılabilecek Diğer Tarifler İçin buraya TIK TIKLAYIN.
Aşağıdaki tarifler için fotoğrafların altındaki yazıya TIKLAYIN.
Karamelli Etimekli Tatlı |
Revani |
Selanik Tatlısı-Sütlü Börek |
Muzlu Rulo |
Pırılcım ellerine sağlık ,bu tatlı çok güzel oluyor..Seninkide çok güzel görünüyor..sevgiler..
YanıtlaSilÇok sevdiğim bir tatlıdır kendileri:) ellerinize sağlık
YanıtlaSileline sağlık canım hayırlı bayramlar:)))
YanıtlaSil