Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Ağustos 2013 Perşembe

ŞEFTALİ SORBE


Havalar iyice ısındı. Şöyle ferahlatıcı soğuk soğuk hafif ve sağlıklı lezzetler arıyorum. Çabucak yorulmadan yapılan bir şeyler olsun istiyorum. Peki, ne yapıyorum? Buzdolabında bekleyen mis kokulu şeftaliler püre olup buzluğa giriyor ve buzlu buzlu sorbe olarak yeniyor.
Kavun, ananas, limon, kırmızı erik, çilek, vişne...gibi meyveleri kullanıp farklı tatta sorbeler yapabilirsiniz.


MALZEMELER
  • 2 adet iri şeftali
  • 1 çay bardağı su
  • 1/2 çay bardağı şeker veya bal 
  • 1-2 yaprak nane
  • İsterseniz 1 tatlı kaşığı meyve aroması

YAPILIŞI
  1. Su ile şekeri ocakta bir taşım kaynatın, ocaktan alıp soğumaya bırakın. Eğer tatlı tat seviyorsanız şeker miktarını arttırabilirsiniz.
  2. Şeftalileri püre yapın veya rondo benzeri bir makinada çekin.
  3. Soğuyan su karışımına karıştırın ve aliminyum tepsiye dökün. Derin dondurucuda bekletin.
  4. Her 20-30 dk. aralıklarla dondurma kaşığı yardımıyla sorbeyi karıştırın. Sorbenizi kristalleştirmeniz gerekiyor. 
  5. 4-5 saat sonra sorbeniz hazırdır. Kuplarda, üzerini nane veya fesleğenle süsleyip servis yapın.

7 yorum:

  1. elinize sağlık bende kirazlı sorbe yaptım gerçekten soğuklarda iyi gidiyor..

    YanıtlaSil
  2. Tarifleri verirken zamanlamanın önemini siz de bilirsiniz tabii. Bizim buralarda şeftali bollaştı ve ağır sıcaklar başladı. Soğuk ve hafif tatlılar ideal. Tarifiniz tam zamanında geldi.
    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Oyyy muhteşem.
    Renkte harika
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Okuyunca dahi serinledim :) afiyet seker olsun.

    YanıtlaSil
  5. Pırılcım ellerine sağlık,buz gibi bu sıcakta ancak sorbe serinletir bizi..

    YanıtlaSil
  6. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ ellerine sağlık canım...sevgıler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...