Kıpkırmızı, tutkulu, bir aşk pastasını sevdiklerinize sunmak istiyorsanız, kadife yumuşaklığında, tane tane dökülen, kırmızı-beyaz bir pasta yapabilirsiniz.
Görünümü kadife kırmızı, içi nefis peynir kremalı lezzette.
Krema konusunda evimizde iki farklı tat tercihi oldu.
1. İçi peynirli, kremalı ve şantili.
2. İçi bol peynirli ve kremalı.
Yurtdışındaki tarifler genellikle bol peynirli, kremalı ve pudra şekerli oluyor. (Kızımın tercihi)
Tarifleri okuyun; hangisi size uyarsa pastada uygulayın.
Kek İçin:
- 2,5 su bardağı un (250 gr.)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 fiske tuz
- 125 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağı toz şeker (300 gr.)
- 3 adet orta boy yumurta
- 1 paket vanilya veya 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi
- 1 su bardağı süt (1 yemek kaşığı limon suyu ile kesilecek)
- 2 yemek kaşığı kırmızı sıvı gıda boyası veya 1/2 çay kaşığı toz gıda boyası
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı karbonat
Krema İçin:
Buradaki iki kremadan birini kullanın.
1. krema
- 1 kutu krema (200 ml.)
- 1 kutu labne peynir (200 gr. içim)
- 1 paket toz krem şanti (kaymak tadında krem şanti)
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi veya 1 paket toz vanilya
- 1 kahve fincanı süt
2. krema
- 1,5 kutu krema (300 ml.)
- 2 kutu labne peynir (400 gr.)
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri (pudra şekerini zevkinize göre arttırıp eksiltebilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi veya 1 paket toz vanilya
YAPILIŞI
- Fırını 170 C'de ısıtın.
- Un, kakao ve tuzu eleyin; bir kenarda bekletin.
- Sütü ılıtın ve içine limon suyunu ekleyin; 15 dk. kesilmesi için bekletin.
- Kek için, tereyağını mikser ile çırpın, beyazlasın. İçine şekeri ekleyin ve çırpın.
- Yumurtaları teker teker ekleyin. Her bir yumurta eklediğinizde karıştırın, yumurta karıştıktan sonra diğerini ekleyin.
- Vanilya ekstresi ve kabartma tozunu da karışıma ekleyin, karışıncaya kadar çırpın.
- Sütün içine kırmızı gıda boyasını karıştırın.
- Kek karışımı eklemeleri için mikseri orta hıza getirin. Kırmızı boyalı sütü ve elenmiş un karışımını 3 bölümde kek karışımına ekleyin. Yani 1/3 süt karışımı ve 1/3 un karışımını kek karışımı ile karıştırın. Sonra tekrar süt ve un karışımını kek karışımına ekleyin, karıştırın. En son kalan süt ve un karışımını da kek karışımına ekleyip karıştırın.
- Karbonatın üzerine sirkeyi dökün, kabarınca hızlıca kek karışımına ekleyin ve spatula veya tahta kaşık ile karıştırıp hamuru, yağlanmış ve unlanmış kalp şeklindeki kelepçeli kalıba veya 22 cm. çapındaki kelepçeli kalıba dökün.
- Keki fırında alt-üst, orta rafta, 1 saat pişirin. Kürdan testi yapın. Gerekirse 5-10 dk. daha pişirin.
- Kek soğuduktan sonra kalıbından çıkarın.
- Pastanın çapından 20 cm. uzun olacak şekilde 4 kat dikiş ipliğini bir araya getirin ve iki ucunu düğümleyin.
- Üzerindeki tümsek kısmı bir bıçak ile kenarlarından belirleyip ipi bir kenarından geçirin. İki taraftan elinizle ipi gerin. Yavaş hareketler ile ipi ileri doğru yürütün. Keki düzgün şekilde kesmiş olursunuz.
- Kekin diğer katları için aynı yöntemi uygulayın. Kekin ilk tümsek olan dışında 3 kat kek elde etmiş oluyoruz. İlk kesilen tümsek şeklindeki katı rondodan geçirip ufalayın.
- Peynirli kremanın 1/4' ünü ilk kek katına yayın; ikinci keki üzerine yerleştirip 1/4 krema yayın. Üçüncü kek katını yerleştirin. Kalan kremanın 1 çay bardağı kadarını süsleme için ayırıp diğerini pastanın kenarlarına ve üzerine sürün.
- Ufalanan kek parçalarını pastanın kenarlarına yapıştırın. Pastanın ortasına bir kalp kalıp yerleştirip, içine kek parçalarından doldurun. Kalıbı alınca ortada kırmızı bir kalp oluşacaktır.
- Ayırdığınız kremayı yıldız uclu sıkma torbasına alın. Ortadaki kalp şeklinin kenarlarına ve pastanın kenarlarına krema sıkın. Pastayı buzdolabında 3-4 saat kadar bekletin.
- İstediğiniz zaman servis yapın.
Peynirli Krema:
1. Krema
- Kremayı mikser ile çırpın, kabarsın.
- Krem şantiyi ekleyin, 1 dk. sonra sütü ekleyip iyice çırpın.
- Peynirin suyunu olabildiğince süzün. Peyniri 10 dk. kadar ince süzgeçte bırakabilirsiniz.
- Peyniri mikser ile çırpın, kabarsın.
- Peynire pudra şekeri ve vanilyayı karıştırın.
- Kremayı, peynirli karışıma ekleyip karıştırın. Peynirli kremayı buzdolabında bekletin.
- Kek hazır olunca kullanın.
2. krema
- Labne peyniri süzün ve mikser ile kabarıncaya kadar çırpın.
- Pudra şekerini peynir ile karıştırın.
- Kremayı üzerine azar azar ekleyin.
- Vanilya ekstresini ekleyin.
- İstediğiniz kıvamı tutturuncaya kadar eklemeye devam edin.
- Kremanın tadına bakarak gerekirse pudra şekeri veya krema eklemesi yapın.
- Kremayı buzdolabında bekletin.
- Kek hazır olunca kullanın.
Çilekli Tartöletler |
Kalp Kurabiyeler |
Sevgililer Günü Pastası-Şeker Hamurlu Kalp Pasta |
Sevgi Dolu Kahveli Kalp Makaron |
Aşık Kuğulu Pasta Profiterollü Pasta |
Red Velvet Cup Cheesecake-Sevgililer Günü Cup Cheesecake |
Frambuaz Soslu İrmikli Güller |
*İsimlerin üzerine Tıklayınca ilgili tarife ulaşabilirsiniz.
benim tercihim de labne peynirli olurdu :) ellerinize sağlık tam bir aşk pastası :))
YanıtlaSilBoşnak Kızı, haklısın, bu bir aşk pastası.
YanıtlaSilZiyaretine teşekkürler.
tam bir aşk pastasıı sevgililer gününe layık :)
YanıtlaSilSevgili ugurbocegimmutfağı ,
YanıtlaSilZiyaretine Teşekkürler.
offff.bu nasıl güzel bir pasta canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilcanım tam sevgililer günü pastası olmuş kırmızı kalp şanslı kişilerin yiyenlerin ve yapanın eline sağlık
YanıtlaSilTek kelimeyle sen bi harikasın canımcım,ee napcaz bana böyle bir pasta yapma heyacanı sardı çok fenasın:)) ellerine sağlık
YanıtlaSilbenim görüntüsü ve lezzeti itibariyle en sevdiğim keklerden biridir velvet cake. ellerine sağlık pırılcım harika olmuş sevgiler canım:))
YanıtlaSilama bu aşkım aşım diye bağırıyor:))
YanıtlaSilellerine sağlık
Bu pasta bana hep zor ve uğraştırıcı gelir nedense. Ama deli gibi de merak ediyorum tadını. Görüntüsü harika zaten kusursuz..
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Görüntüye, renge ben bu pastaya bayıldım nefis olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilPASTANIZI BUGÜN YAPTIM VE YAYINLADIM ÇOK GÜZEL OLDU GÖRÜNTÜSÜDE TADIDA ÇOK HOŞ TEŞEKKÜRLER LİNK EKLEDİM VE SİZİN TARİFİNİZİDE AYNEN KOPYALADIM UMARIM BİR MAHSURU YOKTUR HOŞCAKALIN
YanıtlaSilFüsuncum, pastayı çok güzel yapmışsın ellerine sağlık.
YanıtlaSiltarifi alabilir ve yayınlayabilirsin. Tarifin yapılışı için benim linkimi verebilirsin.
Tarifinize bayıldım ve hemen denedim.Ama rengi koyu bordo oldu kakaoyu kattığım için mi acaba?
YanıtlaSilREsim linkini yolluyorum. Bakalım beğenecekmisiniz?
http://www.denizlipasta.com/u/krem-peynirlibogurtlenli-kalp-pasta-54.html
Red Velvet Cake'e bayılırım ölürüm :) buttercreamlisini de süt krema- peynirlisini de bayılarak yerim. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilBende kek tarifinizi 3'te 1 oranına indirip 6 adet muffin elde ettim. Nefis oldular ve bunları kaynak göstererek sitemde yayınladım. Umarım beğenirsiniz ve paylaşmamın bir sakıncası yoktur. Çok teşekkürler bu güzel tarif için.
İyi günler
Edacım muffinlerini şimdi gördüm harika olmuşlar.
SilSenin de ellerine sağlık, haber ve link verdikten sonra sorun yok tabii ki.
İyi günler...
Ellerinize sağlık süper gözüküyor.siz bu tarifte birinciyi mi yoksa ikinci kremayı kullandınız? Birde ilk krema tarifinde kremayı şantiyi sütü beraber mi çırpıyoruz yoksa krema ayrı yerde çırpılıp şanti sütle çırpılıp mi ekleniyor Orayı tam anlamadım.
YanıtlaSiliyi günler en son üzerini krema ile kaplayıp üzerine ganaj sürülebilirmi şeker hamuru ile süs yapıla bilinirmi? cevaplarsanız sevinirim...
YanıtlaSil