Mevsimin kırmızı ve yeşil biberlerini kış için hazırlama vakti geldi. Daha fazla beklemeden kırmızı ve yeşil biberleri kullanacağım yemeklere göre küçük-büyük doğrayıp derin dondurucuya yerleştiriyorum. Ayrıca iri kırmızı ve yeşil biberleri de ocakta veya fırında közleyip kış günlerinde kullanmak için derin dondurucuda bulunduruyorum. Yapacağınız çok basit... Közlediğiniz biberlerin kabuklarını ve iç çekirdekli kısımlarını alıp poşetleyeceksiniz. Günü geldiğinde poşetinden çıkartıp salatanızı yapacaksınız, o kadar... Peki közlenmiş biber salatasını nasıl yapacağım diyorsanız, cevabı burada...
MALZEMELER
- Yarım kilo kırmızı biber
- Yarım kilo yeşil biber (acı ve etli olanlarını tercih ediyorum)
- 1 adet limon suyu
- 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı acı kırmızı biber
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz
YAPILIŞI
- Biberleri közleyin. Kabuklarını, baş ve iç kısımlarını, çekirdeklerini temizleyin.
- İri doğrayıp üzerine limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, acı kırmızı biber, tuz ve kuru nane ekleyip hepsini karıştırın.
- Servis tabaklarına yerleştirip Patlıcan Kebabının veya ızgara etlerin yanında sunun.
***Salata için ekşi, yağ, tuz, sarımsak gibi tat veren malzemeleri isteğinize göre arttırıp eksiltebilirsiniz. Yalnız nar ekşisi olmazsa olmaz...
elinize sağlık güle güle yiyin :)
YanıtlaSilnefis görünüyor ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSil