Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 Ağustos 2014 Pazar

MOZAİK PASTA

Yeni evlendiğimde çok kolay, pratik ve kesinlikle tutan bir pasta olduğu için Mozaik Pasta'yı sık sık yapardım. Bazen sade, bazen çikolatalı, bazen de cevizli ve fındıklı. Anlayacağınız canınız istiyorsa içine eklemeler yapabilir tadını keyfinize göre değiştirebileceğiniz. Ben burada içi fındıklı-cevizli ve üzeri çikolata soslu haliyle tarifi veriyorum. Bu arada pişirip pişirmemekte de özgürsünüz. Eğer pastanın içine yumurta koymak ve pişirmek istemiyorsanız, yumurtasız haliyle yağı ve çikolatayı benmari usulü eritip bütün malzemeleri karıştırıp da yapabilirsiniz.
Yaklaşık 3 haftadır Lezzetli Sanatlar olarak Instagram hesabından da yayın yapmaktayım. Mozaik Pasta çok ilgi gördü; '' en_iyileri_kesfet ve tarifgram '' sayfalarında yer verdiler:))
MALZEMELER
  • 125 gr. tereyağ veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • 50 gr. kakao
  • 1,5 su bardağı süt
  • 4 kaşık pudra şekeri
  • 1 paket bitter çikolata (80 gr.)
  • 4 yemek kaşığı kavrulmuş fındık ve ceviz parçaları 
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 paket Petit Beurre bisküvi
Çikolata Ganajı İçin:
  • 1 paket bitter çikolata
  • 100 gr. krema
Üzeri İçin:
  • Fındıklı ve Bitter Biscolata
YAPILIŞI
  1. Yağ, yumurta, kakao, şeker ve sütü ocakta devamlı karıştırarak pişirin. İçine çikolatayı atın; eridikten ve ılıdıktan sonra içine vanilyayı ekleyin. Sos soğuyunca içine kavrulmuş fındık-cevizleri ve iri parçalanmış bisküvi parçalarını ekleyin, karıştırın. (Sos sıcak olursa bisküviler yumuşayıp hamurlaşabilir; dikkat !!!)
  2. İçi streç kaplanmış uzun veya yuvarlak kalıba karışımı dökün. Üzerini kaşık ile bastırıp düzeltin. Üzerini kapatıp derin dondurucuda en az 5-6 saat tutun. 
  3. Servisten önce çikolata ganajı için krema ve çikolatayı çok kısık ateşte ocakta devamlı karıştırarak eritin. Ocaktan alınca arada karıştırın ve ılımasını sağlayın. Pastayı derin dondurucudan alın. Üzerine ılımış ganajı dökün.
  4. Üzerini Biscolata ve fındık ile süsleyip servis yapın.





7 yorum:

  1. Çok severim, sizin ki de hem sunum hem de lezzet anlamında çok güzel görünüyor. ellerinize sağlık, sevgiyle....

    YanıtlaSil
  2. tek kelimeyle muhteşem görünüyor içim gitti ekrandan :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Hatırlattığın için teşekkürler :) Yapmayalı çoook uzun zaman oldu.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    cay-makineleri.com

    YanıtlaSil
  5. Tarif bir yana, fotoğraf harika, elinize sağlık. Benim tarifimde yumurta ve pudra şekeri yok. Sevgiler.

    Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepcim merhabalar,
      İstersen yumurta ve şekersiz ve de pişirmeden yapabilirsin. Yukarda belirttim
      Daha de pratik olur. Ben hem pişirerek hem de pişirmeden denedim. İkisi de lezzetli oluyor.
      Tercih sana kalmış; sevgiler...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...