İnstagram takipçilerimden sevgili Gülsüm Demir'e verdiğim sözü tutuyorum... Veee...Portakal Çiçeği Karnaval'ı için yayınlayacağım Limonlu Cheesecake tarifini şimdiden sizlerle paylaşıyorum. Bu özel mis gibi limon kokan tarifi bir kenara not edin ve karnavalda Limonlu tatların arasında bu tarifi uygulayın .
MALZEMELER
Tabanı:
Çapı 24 cm.lik kelepçeli kalıp kullanılmalıdır.
- 1 paket Eti Kakaolu bisküvi
- 1 paket Eti Burçak
- 6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 2 yemek kaşığı çekilmiş fındık
- 500 gr. Labne peynir
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı krema
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı ince rendelenmiş limon rendesi
- 1 çay kaşığı limon aroması
Üzeri:
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı bitkisel limonlu jel (Kenton marka)
YAPILIŞI
Kullanacağınız bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
- Önce tabanı hazırlamalısınız. Taban malzemelerinin hepsini karıştırın. Kalıbın tabanına yağlı kağıt kesip yerleştirin. Hazırladığınız karışımı kalıbın içine yerleştirin; taban ve kenar yapıp kalıbı buzdolabına kaldırın.
- İçi için Labne peyniri ince süzgeçte 15-20 dk. bekletip fazla suyunun gitmesini sağlayın.
- Labne peynirini mikser ile açın, şekeri ekleyip iyice karışıncaya kadar çırpın. Yumurtaları teker teker peynirli karışıma ekleyin. Birini ekleyip çırptıktan sonra ikincisini ekleyin çırpın. Sonra da üçüncüsünü ekleyip çırpın.
- Krema, nişasta, un, limon suyu, rendesi ve aromasını ekleyin karışacak kadar karıştırın.
- Kalıbı buzdolabından alın. Karışımı kalıbın içine dökün. Kalıbı streç ve aliminyum ile kaplayıp içinde sıcak su bulunan tepside önce 15 dk. 200 C'de sonra 110 C'de 1 saat kadar pişirin.
- Fırını söndürün, fırın kapağını biraz açık bırakın ve 1 saat fırının içinde kalsın.
- Oda sıcaklığına gelince cheesecake'i buzdolabına koyun. Servis için en az 6-8 saat geçsin. Cheesecake' i kalıptan çıkarıp üzerini arzunuza göre süsleyin.
- Üzeri için olan malzemeleri ocakta kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Gerekirse 1-2 kaşık su ekleyin. Biraz soğuduktan sonra pişen ve soğumuş olan cheesecake üzerine kaşık ile düzelterek dökün. Buzdolabında tutun. Üzerini portakal çiçeği ve yapraklarıyla süsleyin ve servis yapın.
Diğer Cheesecake tarifleri için burayı TIK TIK' LAYIN.
Bu zahmetli bir tatlı kabul..ama öyle de güzel ki!!
YanıtlaSilSeninki de Pırıl hanim şahane olmuş ..değer zahmetine..bir parça da bana gönderin olmaz mı :)
Ellerinize sağlık afiyet bal olsun :*
www.degmesinyagliboya.com
www.dolabistan.com
Sevgi Hanım size hemen yolluyorum, afiyet olsun.
Silİlginize ve zarif ziyaretinize teşekkürler:))
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler Bal Tatlısı:))
SilEllerinize saglik en sevdigim cheesecake.
YanıtlaSilSevgili Hülya,
SilBu limonlu lezzet cidden inanılmaz!!!
Benim de favorim, ziyaretinize tşk:))
Pırılcım ellerine sağlık,nefis görünüyor..
YanıtlaSilÇok teşekkürler Nurşencim:))
SilNasıl da güzel görünüyor. Limonlu herşeyin yeri başkadır benim için. Cheesecakede de çok severim. Üzerinin rengine bayıldım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık, fırınlama işleminde alüminyum folyo yerine başka bir şey kullanılabilir mi acaba ?
YanıtlaSilAlüminyumu cheesecake su içinde piştiğinden koruma amaçlı kullanıyorum.
SilYasemincim sen dilediğin malzemeyi (cheesecake'in pişmesini engellemeyecek) kullanabilirsin.
Kolay gelsin, Sevgiler:))
Her damağa hitap eden bir lezzet..
YanıtlaSilYeni evliyim ve tariflerinizi sık sık uyguluyorum. En son dün bir davet yemeği için bu cheesecake'i yaptım ve hiç beklemediğim ve sayamadığım kadar olumlu tepki aldım. Herkes bayıldı. Çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilTarifleriniz oldukça bilgilendirici görünüyor.
YanıtlaSilSizleri www.alametifabrika.com olarak kutluyoruz.
Tşkler:))
SilTarifleri Catering hizmetinde mi kullanıyorsunuz?
www.kentkurumsal.com
YanıtlaSilYemek üretim ve sunumlarımızda tariflerinizden faydalanıyoruz.
Sonsuz teşekkürler.
Sayın kentkurumsal,
SilOlumlu geri dönüşlerinizi burada paylaştığınız için çok teşekkürler.