Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Şubat 2015 Cuma

LİMONLU CHEESECAKE



İnstagram takipçilerimden sevgili Gülsüm Demir'e verdiğim sözü tutuyorum... Veee...Portakal Çiçeği Karnaval'ı için yayınlayacağım Limonlu Cheesecake tarifini şimdiden sizlerle paylaşıyorum. Bu özel mis gibi limon kokan tarifi bir kenara not edin ve karnavalda Limonlu tatların arasında bu tarifi uygulayın . 





MALZEMELER
Tabanı: 
Çapı 24 cm.lik kelepçeli kalıp kullanılmalıdır.
  • 1 paket Eti Kakaolu bisküvi
  • 1 paket Eti Burçak
  • 6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş fındık
İçi:
  • 500 gr. Labne peynir
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı ince rendelenmiş limon rendesi
  • 1 çay kaşığı limon aroması

Üzeri:
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı bitkisel limonlu jel (Kenton marka)

YAPILIŞI
Kullanacağınız bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.

  1. Önce tabanı hazırlamalısınız. Taban malzemelerinin hepsini karıştırın. Kalıbın tabanına yağlı kağıt kesip yerleştirin. Hazırladığınız karışımı kalıbın içine yerleştirin; taban ve kenar yapıp kalıbı buzdolabına kaldırın.
  2. İçi için Labne peyniri ince süzgeçte 15-20 dk. bekletip fazla suyunun gitmesini sağlayın.
  3. Labne peynirini mikser ile açın, şekeri ekleyip iyice karışıncaya kadar çırpın. Yumurtaları teker teker peynirli karışıma ekleyin. Birini ekleyip çırptıktan sonra ikincisini ekleyin çırpın. Sonra da üçüncüsünü ekleyip çırpın.
  4. Krema, nişasta, un, limon suyu, rendesi ve aromasını ekleyin karışacak kadar karıştırın. 
  5. Kalıbı buzdolabından alın. Karışımı kalıbın içine dökün. Kalıbı streç ve aliminyum ile kaplayıp içinde sıcak su bulunan tepside önce 15 dk. 200 C'de sonra 110 C'de 1 saat kadar pişirin.
  6. Fırını söndürün, fırın kapağını biraz açık bırakın ve 1 saat fırının içinde kalsın. 
  7. Oda sıcaklığına gelince cheesecake'i buzdolabına koyun. Servis için en az 6-8 saat geçsin. Cheesecake' i kalıptan çıkarıp üzerini arzunuza göre süsleyin.
  8. Üzeri için olan malzemeleri ocakta kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Gerekirse 1-2 kaşık su ekleyin. Biraz soğuduktan sonra  pişen ve soğumuş olan cheesecake üzerine kaşık ile düzelterek dökün. Buzdolabında tutun. Üzerini portakal çiçeği ve yapraklarıyla süsleyin ve servis yapın.


Diğer Cheesecake tarifleri için burayı TIK TIK' LAYIN.














17 yorum:

  1. Bu zahmetli bir tatlı kabul..ama öyle de güzel ki!!
    Seninki de Pırıl hanim şahane olmuş ..değer zahmetine..bir parça da bana gönderin olmaz mı :)

    Ellerinize sağlık afiyet bal olsun :*

    www.degmesinyagliboya.com
    www.dolabistan.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgi Hanım size hemen yolluyorum, afiyet olsun.
      İlginize ve zarif ziyaretinize teşekkürler:))

      Sil
  2. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize saglik en sevdigim cheesecake.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hülya,
      Bu limonlu lezzet cidden inanılmaz!!!
      Benim de favorim, ziyaretinize tşk:))

      Sil
  4. Pırılcım ellerine sağlık,nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  5. Nasıl da güzel görünüyor. Limonlu herşeyin yeri başkadır benim için. Cheesecakede de çok severim. Üzerinin rengine bayıldım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık, fırınlama işleminde alüminyum folyo yerine başka bir şey kullanılabilir mi acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alüminyumu cheesecake su içinde piştiğinden koruma amaçlı kullanıyorum.
      Yasemincim sen dilediğin malzemeyi (cheesecake'in pişmesini engellemeyecek) kullanabilirsin.
      Kolay gelsin, Sevgiler:))

      Sil
  7. Her damağa hitap eden bir lezzet..

    YanıtlaSil
  8. Yeni evliyim ve tariflerinizi sık sık uyguluyorum. En son dün bir davet yemeği için bu cheesecake'i yaptım ve hiç beklemediğim ve sayamadığım kadar olumlu tepki aldım. Herkes bayıldı. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. Tarifleriniz oldukça bilgilendirici görünüyor.
    Sizleri www.alametifabrika.com olarak kutluyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşkler:))
      Tarifleri Catering hizmetinde mi kullanıyorsunuz?

      Sil
  10. www.kentkurumsal.com
    Yemek üretim ve sunumlarımızda tariflerinizden faydalanıyoruz.
    Sonsuz teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın kentkurumsal,
      Olumlu geri dönüşlerinizi burada paylaştığınız için çok teşekkürler.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...