MALZEMELER
Hamuru
24 cm.lik kelepçeli kalıp için
- 250-300 gr. un
- 150 gr. tereyağ
- 1/2 kahve fincanı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı un
- 30 gr. margarin
- 2 su bardağı süt
- 1 tavuk göğsü
- 1 tavuk butu
- 2 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 bardak taze mantar
- 3-4 sap yeşil soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- 200 gr. kaşer veya dil peyniri
YAPILIŞI
- Hamur için olan malzemeler karıştırılır. Yağlanmış kalıba taban ve kenar yapılır. Kenar biraz uzun tutulur. Buzdolabına konulur.
- İçi için un ve margarin bir tencerede pembeleştirilir. Üzerine süt dökülür.Birkaç taşım kaynatılır. Tuz ve karabiberin yarısı eklenir. Hazırlanan beşamel sos bir tarafta bekletilir.
- Tavuklar iyice yıkanır. Bir tencereye alınır. Ocakta kısık ateşte suyunu verir, çeker. 1 soğan eklenerek üzerini kapatacak kadar su konur ,iyice pişirilir. Suyundan çıkarılarak küçük parçalar halinde doğranır.
- Yine bir tencerede sıvıyağ ve küçük doğranmış 1 adet soğan sotelenir. Üzerine küçük doğranmış mantarlar da eklenir, mantarlar suyunu verip çekene kadar iyice sotelenir.
- Yeşil soğanlar ve tavuklar eklenir, sotelenir, karabiber ve tuz eklenir.
- Beşamel sosla hazırlanan tavuklar karıştırılır. Soğuyunca buzdolabından alınan hamurun üzerine dökülür.
- Kenardaki hamurlar tavukların üzerine doğru alınarak şekil verilir.
- Kaşer veya dil peyniri rendelenir.
- Pişmesinden 20 dk önce peynir tartın üzerine serpilir.
- 175 C'de 45-50 dk. da pişer.