Muzlu lezzetleri zevkle yapıyorum. Muz pastaya, kremaya çok yakışıyor. Üzerine de jöle dökülünce tam yaz sofralarına uygun hafif pastalar elde ediliyor.
* * * *
Ankara'da yaptığım bu muzlu pastayı süslemek kolay olmadı. Süsleyecek malzemelerim olmadığından pratik bir yönteme başvurdum. Temiz bir buzdolabı poşetine krem şantiyi doldurdum. Köşesinden çok az kestim ve üstten sıkarak pastamı süsledim. Kenarlarına da çatal ile çizgiler oluşturdum.
Meyveleri dizmek, üzerine jöleyi azar azar dökmek ve jöle donarken meyveleri izlemek benim çok hoşuma gidiyor. Terapi gibi !!!
Keki:
- 4 adet yumurta
- 3,5 kahve fincanı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 4 kahve fincanı un
- 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı limon rendesi
- Keki ıslatmak için 1 portakal suyu
Kreması:
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 kahve fincanı şeker
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağ (isteğe bağlı)
- 3 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı limon rendesi (isteğe bağlı)
Süslemesi:
- 4 adet muz
- 10 adet kiraz
- 1 kutu muz aromalı bitkisel jel veya jöle
- 1 poşet krem şanti (1 aida bardağı süt ile açılacak)
YAPILIŞI
Kek:
- Yumurta ve şekeri mikser yardımı ile çırpın. Koyulaşıp kabarsın.
- Kalan malzemeleri ekleyip ahşap kaşık ile karıştırın.
- 26 cm. lik yağlanmış kelepçeli kalıba dökün.
- 175 C'de 45 dk. kadar pişirin.
Krema:
- Yumurta, şeker, un, nişasta ve sütü karıştırın, pişirin.
- Yağ, limon rendesi ve vanilyayı ekleyin mikserle 10 dk. çırpın.
- Buzdolabına alın. Pastada kullanın.
Pastanın Yapılışı:
- Kek soğuyunca kalıptan alın ve ikiye kesin.
- Portakal suyunu 1 tatlı kaşığı şeker ile karıştırın. Bu karışım ile kekin arasını ve üzerini ıslatın.
- Taban parçasını kalıba yerleştirin.
- Kremanın yarısını sürün. 2 adet muzu yarımay şeklinde doğrayıp kremanın üzerine yerleştirin.
- Üst parçaya 2 kaşık krema sürün ve muzların üstüne kapayın.
- Kalan kremayı en üste sürün. Krema dökünce kalıbın kenarlarında hiç açıklık kalmamasına dikkat edin. Aksi halde jöle döküleceği için akabilir.
- Kalan 2 muzu boyuna doğrayın; kirazlarla beraber kremanın üzerine yerleştirin.
- Buzdolabında 20 dk. bekletin.
- Jöle veya jeli üzerindeki tarife göre hazırlayın.
- Hazırlanan jöle veya jeli meyvelerin üzerine 3-5 dk. aralıklarla 3 defada dökün.
- 4-5 saat içinde jöle donacaktır.
- Pastayı kalıptan alın. Krem şanti ile süsleyin. Tekrar buzdolabına alın.
- İstediğiniz zaman servis yapın.