29 Şubat 2016 Pazartesi

PORTAKALLI REVANİ

Portakal biliyorsunuz tatlı tuzlu herşeye çok yakışıyor. Uzun zamandır tatlılarda kullanıyorum. Revanide portakalı hem içinde hem de şerbetinde hem de üzerinin süslemesinde severek kullandım. Portakal yiyeceklerin tadını resmen hafifleştiriyor ve lezzetlendiriyor. Hafif tat için haftaya portakallı tatlı ile başlayalım. Portakallı Revani'yi GÖNÜLLERİ GÜZEL DOSTLARLA BİR ÖĞLE YEMEĞİ'nde yapmıştım.

18 Şubat 2016 Perşembe

KAN PORTAKALLI KEK

Portakallı Kek, Kan Portakallı Kek
Geçen hafta İstanbul'a gittiğimde evdeki mevcut kan portakallarını değerlendirmek istedim. Pratikten doğaçlama yapılan pastalar bazen ölçülülerden çok daha güzel olur. İşte buradaki kekim de enfes tatta ve görünümde oldu. Şimdi Kan Portakalları bitmeden siz de deneyin.

17 Şubat 2016 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI AYVALI PIRASA

Zeytinyağlı Pırasa nasıl yapılır??? Bir de Ayvalı olursa???
Şimdiye kadar Ayvayı nelere ekledik, değil mi sevgili takipçilerim. Bu kez Zeytinyağlı Pırasayı ayva ve portakal suyu ile pişirdik. Lezzete bir lezzet daha kattık. Bir yiyen pişman bir de yemeyen.

2 Şubat 2016 Salı

PANCAR SALATASI

Pancarın rengi çekici, tadı o kadar lezzetli ki salatalarda kullanmaya doyamıyorum. Özellikle kış aylarında. Biliyorsunuz Gönülleri Güzel Dostlarım'a menü hazırlarken pancarı iki şekilde soframda bulundurdum. İlki yeşillikler üzerinde nar ile muhteşem uyumlu bir salata, ikincisi de pembe kırmızı renkte meze kıvamında hazırlaması çoook kolay lezzetli bir salata. Hanımlar durmayın bu nefis salatayı sofralarınızda bulundurun. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...