Milföyün lezzeti közlenmiş patlıcan ile buluştu. Üzerine mini kırmızı, yeşil biberler eşlik etti.
Yiyenler tarafından çok beğenilen harika lezzetleri sofralarınızda deneyin.
MALZEMELER
- 4 adet kare milföy hamuru (tereyağlı)
- 4 yemek kaşığı közlenmiş patlıcan (konserve kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 kaşık iri dövülmüş ceviz
- 1 diş dövülmüş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızı ve yeşil biber parçaları
YAPILIŞI
- Her bir kare milföyü 4 eşit kareye kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Fırında ilk 15 dk. 180 C'de sonra 170 C'de iyice kızarıp kuruyuncaya kadar pişirin.
- Patlıcan, tahin, yoğurt, ceviz, sarımsak, karabiber ve tuzu karıştırın. Kıvamı biraz katı olmalı.
- Pişen milföyleri ikiye ayırın. Herbir parçanın üzerine 1-2 tatlı kaşığı patlıcanlı püreden sürün.
- En üstüne kırmızı ve yeşil biberlerden birer parça yerleştirin.
- Servis yapıncaya kadar buzdolabında tutun.
*Milföyler çabuk yumuşayabildiği için patlıcanlı pürenin servisten 1-2 saat önce sürülmesi iyi olur.
**Patlıcanlı püre yerine acı biberli soslar, peynir ezmesi, yoğurtlu ezmeler de kullanabilirsiniz.