''Kendi kendine pişen, ev sahibini hiç üzmeyen bir davet yemeği nedir?'' diye sorarsanız, cevabım Kuzu Kol Tandır olur. Eti alın ve tencereye bırakın. O kendi kendine sessizce pişerken, siz de çorbanızı, salatanızı, mezelerinizi, pilavınızı, hatta masanızı hazırlayın. Bu sürede pişen Kuzu Kol Tandır servise hazırdır.
MALZEMELER
- 1 adet kuzu kol (yaklaşık 1.700 gr.)
- 1 tatlı kaşığı toz karabiber
- 8-10 adet tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İstenirse 1 tutam biberiye
Dekor İçin:
- 1 adet etli dolmalık kırmızı biber
- 1 adet etli dolmalık sarı biber
- 1 adet etli dolmalık yeşil biber
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
- Kuzu kolu iki şekilde yapabilirsiniz.
Klasik Yapılışı:
- Kuzu kolu satın alırken kasaba fazla yağlarını temizletin.
- Kuzu kolu yıkayın; tuz ve toz karabiberi her yerine gelecek şekilde elinizle sürün.
- Büyük bir çelik tencereye yerleştirin. Üzerine tane karabiber ve istenirse biberiye ekeleyin; tencerenin kapağını kapatın.
- Çok kısık ateşte pişirmeye bırakın. Yaklaşık 1 saat sonra et suyunu vermeye başlayacaktır. Aralıklarla eti 2-3 defa çevirin, yani alt-üst edin.
- 4 saat sonra kuzu kol pişecek, etler kemiğinden rahatça ayrılacaktır.
- Etleri parçalamadan kemiklerinden ayırın ve büyük parçalar halinde genişce bir teflon tencereye alın. Yağı varsa üzerine dökün.
- Teflon tencerede kısık ateşte kendi yağında biraz pembeleştirip servis tabağına yerleştirin.
- Kenarlarına biberleri sıralayın ve servis yapın.
- Klasik yapılıştaki basamakları 7 no'ya kadar takip edin.
- Etinizi teflon tencereye aldığınızda 1 çay bardağı kremayı üzerine dökün. Kremanın beyaz görüntüsü kayboluncaya kadar etleri kısık ateşte pembeleştirin.
- Servis tabağına alın. Çevresine biberleri sıralayıp servis yapın.
Dekor Biber Yapılışı:
- Küçük bir tavada yağı kızdırın. İri doğranmış biberleri içine atın, kapağını kapatın ve arada çevirerek kızartın. Zevkinize göre kullanın.
Ellerinize sağlık. Tabağa bayıldım. Nefis görünüyor..
YanıtlaSilbende bu yemegi cok yaparim,duduklude pisiriyorum gercekten kisa surede pisen bir kurtarici.elletinize saglik.
YanıtlaSilmutfagabuyrun dedi ki...
YanıtlaSilbu nasıl güzel bir görüntü canım.canım çekti şimdi görünce.ellerine sağlık.sevgiler.
19 Ekim 2012 11:21
Fuat Gencal dedi ki...
Hayırlı cumalar, yaptığınız ve yapacağınız tüm duaları Mevlam bu cuma hürmetine kabul buyursun inşaallah.
Ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılar.
19 Ekim 2012 12:29
anne eli gibi dedi ki...
sana katılıyorum zor gibi görünen ama en zahmetsiz yemeklerdendir,ellerine sağlık...
19 Ekim 2012 13:23
evatolyesi dedi ki...
ellerinize sağlık herkes kuzu etini sevmez ama ben bayılırım:) sevgiler
19 Ekim 2012 15:53
FERİDECO dedi ki...
Harika görünüyor bu yemeği eşim görmesin,bayılır:)) ellerine sağlık canım
19 Ekim 2012 19:39
nursel ozbayrak dedi ki...
of of off bu nasıl güzel bir yemektir, ellerinize sağlık, bayıldıııım ...
20 Ekim 2012 11:15
Lezzetli Sanatlar dedi ki...
mutfagabuyrun,
Fuat Gencal,
anne eli gibi,
evatolyesi,
FERİDECO,
nursel ozbayrak,
Özellikle kızımın çok sevdiği kuzu tandıra biz de bayılıyoruz.
Ziyaretlerinize ve zarif yorumlarınıza çok teşekkür ederim.
Teknik bir hatadan dolayı Kuzu Kol Tandır 2 defa yayınlandı. Birini silmek zorunda kaldım.
O yüzden yorumlarınızı taşıdım.
Anlayışınıza teşekkür ederim.
hey hey!! this is a very nice website here and I just wanted to comment & say that you've done a great job here! Very nice choice of colors & layout, very easy on the eyes.. Nicely done!…
YanıtlaSilcanım benim ismn gibi lezzet akıyor.
YanıtlaSil10 numara olmuş
aldım:)))
Yapmassam bana da Çiğdem demesinler.
YanıtlaSilUzun zamandır pilav yanınan bööle liğme etlerden istiyor canım.
Ah bi Adana yapsak....
Ellerine sağlık.
Alev de dolayı geldim blog a.
Meraklı anne Çiğdem
Ben firina pisiriyorum her yeri esit pisiyo birde toprak tencerede nefis oluyoo
YanıtlaSilHep yapıyorum bu tarifinizi misafirlerime ve çok beğeniliyor. Teşekkür ederim.
YanıtlaSil