MALZEMELER
- 1 ölçü pirinç
- 1,5 ölçü et suyu veya su
- 1-2 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
- Yarım ölçü veya daha az tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı dolusu çiğ badem
- 1-2 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
- Pirinci yıkayın, süzün ve üzerini kapatacak kadar sıcak suya ıslayın.Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz atıp karıştırın. 2 saat kadar bekletin.
- 2-3 kaşık tereyağını pilavı pişireceğiniz yayvan bir tencerede eritin. Üzerine ısladığınız ve iyice süzdüğünüz pirinci dökün, şekeri ekleyin ve 2-3 dk. ocakta kavurun.
- Ölçülü et suyu veya suyu ayrı bir yerde kaynatın ve pirinçlerin üzerine dökün.
- Önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pilavı pişirin.
- Pilav suyunu çekince tereyağını eritin fazla suyunun gitmesi için iyice kızdırın ve pilavın üzerine dökün. Zeytinyağını da ekleyin. Tencerenin kapağının altına beyaz kağıt havlu yerleştirin ve pilavı dinlendirin.
- Çiğ bademleri 2-3 dk. suda haşlayın. Sudan aldıktan sonra kabuklarını çıkartın (pörtletin).
- Her bademi boyuna ikiye ayırın. Zaten doğal olarak iki parça halinde olan bademi bıçak ile ayırmış oluyorsunuz. 1 gün önce yapabilirsiniz.
- Ayrılmış bademleri tereyağında iyice kızarıncaya kadar devamlı karıştırın.
- Pilav pişip dinlendikten sonra servis tabağına alın. Üzerine kavrulmuş bademleri yerleştirin ve bekletmeden sunun.