31 Temmuz 2012 Salı

İFTAR YEMEĞİ MENÜSÜ 2

11 ayın sultanı Ramazan ayında sofralar bereketli oluyor. 
Dilerim herkesin orucu kabul, sofrası da bereketli olsun. 
Bugünkü menümüz:
İftar için aşurelik buğdaydan yapılan sağlıklı bir çorba - Döğme Çorbası
İftariyeliklerimizin yanında sevilerek yenilen bir ekmek - Biberli Ekmek
Böreğim yufkadan yapılan talaş böreği tadında - 
Bezelyeli Bohça Böreği
İçimizi ferahlatan komposto bu kez elmalı, tarçınlı ve karanfilli 
Elma Kompostosu
Lezzetli yayla domatesleri ile - Kaşık Salata   
Ana yemeğimiz Sultanların, hünkarların yemeği - Hünkar Beğendi
Tatlımız bol meyveli, sütlü, ferahlatan şeftali aromalı- Şeftalili Trifle
Bunların üzerine de yine vazgeçilmez içecek- Çay.






















Benzer İftar Menüleri:

ŞEFTALİLİ KEK

Şeftalilerin mevsiminde şeftalili tarifleri vakit kaybetmeden birer birer yapıyorum. Sahur için hafif ve şeftalili bir kek öneriyorum. Sağlıklı ve doyurucu olan bu şeftalili keki mutlaka denemelisiniz.





Şeftaliler mevsiminde  olunca kekin kokusu ve lezzeti nefis şeftali aroması ile doldu.



 MALZEMELER
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı un 
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  *  *  *  *  *  *
  • 3 adet şeftali
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 5-6 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI

  1. Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın.
  2. Sıvıyağ, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Spatula veya tahta kaşıkla karıştırın.
  3. Yağlanmış ve unlanmış kare borcama kek hamurunu dökün.
  4. Şeftalileri soyun ve ince dilimleyin.
  5. Önce süte sonra una bulayın ve kek hamurunun üzerine dizin. 
  6. Önceden ısıtılmış fırında 180 C'de 45-50 dk. pişirin.
  7. Fırından pişen keki alın ve sıcakken bol pudra şekeri ekeleyin.
  8. Soğuyunca Şeftalili Keki dilimleyip servis yapın.



**Kekinizde un yerine kekun kullanırsanız kabartma tozu kullanmayın. 





30 Temmuz 2012 Pazartesi

MALATYA BOŞU

Et yemekleri ana yemek olarak sofralarımızda bulunuyor. Ramazan'da da eti, sebzesi, pilavı birarada bulunan yemekleri yapmasını seviyorum. Görüntü lezzet bir arada bulunuyor. İncik, patlıcan ve pirinçler bir arada pişerken tatları birbiriyle kaynaşıyor.
Yemeğin özelliği etin ve patlıcanın buharında pilavın pişmesi.
Buharda pişebilmesi için öncelikle pilav için bir bez torba temin etmeniz gerekiyor.









MALZEMELER
  • 5 adet kuzu incik
  • 10 adet Adana patlıcanı
  • 170 gr. nohut
  • 250 gr. tereyağ
  • 500 gr. baldo pirinç  (1 büyük kase)
  • 4 adet orta boy soğan
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Patlıcanları kızartmak için sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

YAPILIŞI
  1. Nohutu en az 12 saat önceden suya ıslayın, kabarsın.
  2. Patlıcanları, başı kalacak şekilde alacalı soyun. Boyuna ikiye ayırın. Her bir parçayı boyuna Y harfi gibi olacak şekilde kesin. Tuzlayın. 15 dk. sonra patlıcanları iyice yıkayın ve beyaz kağıt havlu ile kurulayın. Sıvıyağda kızartın.
  3. İncikleri yıkayın. 70 gr. tereyağında kızartın. Kızarttığınız yağı yemekte kullanmayın.
  4. Soğanları küp küp doğrayın. 100 gr. tereyağında biraz soteleyin. 1 çay kaşığı biber salçası ekleyin. Yıkanmış pirinçleri ekleyin ve pirinçleri bir kaç kez karıştırın. Üzerine 1 büyük kase sıcak su ve tuz ekleyip pirinci  pişirin. Pirinç yarı pişecektir. Yarı pişen pirinçleri torbaya doldurun. Torba geniş olmalıdır. Aksi halde pilav yeterince pişmez.
  5. Malzemelerin sığacağı bir tencereye kalan tereyağını koyun. Biber ve domates salçasını yağda ezin, karıştırın.
  6. Üzerine incikleri, ıslanan nohutları ve yeterince su, tuz koyun. Etleri ve nohutları az diri pişirin ezilmesin. Suyu azalırsa ekleyin. Etler ve nohutlar pişip suyu azalınca üzerine patlıcanları yerleştirin. Patlıcanların üzerine de içi pirinç dolu torbayı genişce olacak şekilde yerleştirin. Pirinçler açılıncaya kadar yaklaşık 30-40 dk. kısık ateşte yemeğin buharında pişirilmelidir. Torba suya değmemelidir. Yani suyu fazla olmamalıdır.
  7. Pirinçleri arada pişip pişmediğini kontrol edin. 
  8. Yemeğimiz pişince geniş bir servs tabağına önce pilavı tepeli şekilde koyun.
  9. Etleri kenarlara yerleştirin. 
  10. Patlıcanları da etlerin ve pilavın üzerine gelecek şekilde yerleştirin.
  11. Nohutları ve yemeğin bir kaç kaşık suyunu pilavın üzerine dökün.
  12. Bekletmeden servis yapın. 






27 Temmuz 2012 Cuma

ŞEFTALİ KOMPOSTOSU

Meyveler mevsiminde bir başka kokulu oluyor. Bu sıralar  şeftali mevsimi ve sahurda, iftarda böreklerimizin yanına şeftali kompostosu eşlik ediyor. Biz sade seviyoruz. Mis gibi şeftali kokusu ve reyhası kompostoda lezzete lezzet katıyor. 



MALZEMELER

  • 3 adet orta boy şeftali 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 limon suyu
  • İsterseniz çubuk tarçın 

YAPILIŞI

  1. Şeftalileri küçük doğrayın.
  2. Bir tencerede çubuk tarçını, suyu, şeftalileri ve şekeri 5-10 dk. kaynatın. 
  3. Soğuyunca üzerine limonsuyu dökün ve buzdolabına alın. İçinden tarçını alın.
  4. Soğuk servis yapın.



26 Temmuz 2012 Perşembe

TADIMLIK VİŞNELİ KREMALAR

Mini mini tatlılar...
Mini mini tadımlıklar...
İçinde sakızlı beyaz muhallebi üzerinde vişneli pelte.
En üstte de tatlıya eşlik eden mis kokulu taze naneler.

Bu şık görünümlü hafif bir tatlı çabucak yapabilirsiniz.

MALZEMELER
  • 1 lt. süt
  • 1,5 kahve fincanı un
  • Yarım kahve fincanı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 100 gr. margarin
  • 2-3 parça damla sakızı

Üzerinin Peltesi:
  • Yarım kg. ayıklanmış vişne
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • Bir tutam taze nane
YAPILIŞI
  1. Margarin, un, nişasta ve şekeri bir tencerede karıştırıp eritin.
  2. Sütü üzerine dökün ve devamlı karıştırarak pişirin.
  3. Ocaktan almadan damla sakızını havanda dövün, içine atın. 3-4 dk. damla sakızı ile kaynadıktan sonra ocaktan alın. 
  4. 15 dk. mikser yardımıyla çırpın.
  5. Tadımlık bardaklara veya başka bir servise aktarın.

Üzerinin Peltesi:
  1. Vişne, su, toz şeker ve nişastayı ocakta bir kaç taşım kaynatın.
  2. Beyaz muhallebinin üzerine dökün.
  3. Buzdolabında bekletin. Soğuyunca taze nane ile süsleyip servis yapın. 




İFTAR YEMEĞİ MENÜSÜ 1

Dün akşam iftara misafirlerim vardı. Önce menümü hazırladım.
Çeşitli iftariyelikler (hurma, zeytin, reçel, peynir), çorba, börek, komposto,  salata, sebzeli etli pilav, sütlü tatlı.
İftar için özel bir pide yaptırdım; üzeri çörekotlu ve susamlı.
Hızımı alamadım bir de ''Mısır Ekmeği'' pişirdim. Tereyağ ve bal ile muhteşem oluyor. 
Çorbam yaza uygun hafif ve bol sebzeli; ''Semizotu Çorbası''.
Böreğim, Lezzetli Sanatlar'ın klasiği ''Kolay Muska Böreği''. 
Bunlardan sonra da eti, sebzesi, pilavı bir arada olan bir ana yemek; ''Malatya Boşu''. 
Zeynep Teyze'min tarifi ile bu özel yemeği iftar için pişirdim.
Üzerine hafif bir tatlı; ''Vişneli Tadımlık Kremalar''.
Çay'ı unutmayalım; Ramazan sofralarımızın olmazsa olmazı.
Hava ne kadar sıcak olursa olsun, çay olmadan oruç tutulmuyor.


Şimdi de tariflerim birer birer  geliyor.

SEMİZOTU ÇORBASI

























Benzer İftar Menüleri:


25 Temmuz 2012 Çarşamba

SEMİZOTU ÇORBASI

İftarda, sindirim sistemimizi rahatlatacak bol sebzeli, hafif bir çorba yapmaya ne dersiniz?
Semizotu, inanılmaz faydalı bir sebze ve bu sebzeye antibiyotik sarımsak ve soğan eşlik ediyor. Vitaminli sebzelerden oluşan bu çorbanın lezzeti de mükemmel oluyor.




Sebzelerin doğranmış hali ve sotelenişi

MALZEMELER
  • 1 adet soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 bağ semizotu
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 100 gr. tereyağ
  • 2 yemek kaşığı limonsuyu
  • Etsuyu veya etsuyu tablet
  • Tuz
Üzeri için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pulbiber

YAPILIŞI
  1. Semizotunu temizleyin. Sap kısımlarını küçük, yapraklarını irice doğrayın.
  2. Sarımsak, soğan, kırmızıbiber, yeşilbiberi küçük doğrayın.
  3. Bir tencereye yağı koyun. Soğan ve sarımsakları soteleyin. 
  4. Biberleri ekleyin ve soteleyin.
  5. Salçaları ekleyin ve karıştırın.
  6. Semizotunu ekleyin ve soteleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Semizotunun biraz solmasını ve biraz su salmasını bekleyin.
  7. Üzerine sıcak etsuyu veya su dökün. Nohutları ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  8. Pirinci yıkayıp içine atın. Tuzunu ve limonsuyunu ekleyin.
  9. Pirinçler pişince tereyağ ile kuru nane ve kırmızı pul biberi ocakta kızdırın ve çorbanın üzerine aktarın. 
  10. Ocaktan alın ve çorbayı sıcak servis yapın.






23 Temmuz 2012 Pazartesi

ÇÖKELEK SALATASI

İftariyelikler,  Ramazan sofralarımızda bizim sistemimizi sıcak yemeklere hazırlıyor. Çökelek salatası hem C vitaminli, hem de protein yüklü bir salata. İster iftarda yiyin, ister sahurda. Bu salata ile gün boyunca rahat oruç tutuluyor.

 İnanılmaz lezzetli olan çökelek, salatayı doyurucu hale getiriyor. 

MALZEMELER

  • 200 gr. çökelek ( Karlıdağ marka)
  • 2 adet orta boy domates
  • 2-3 sap yeşil soğan
  • 1 adet küçük yeşil biber
  • 1 adet küçük kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam nane
  • 2 -3 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
  • İstenirse tuz

YAPILIŞI

  1. Çökeleği iri parçalar halinde doğrayın. 
  2. Biberleri, yeşil soğanları, domatesleri, maydanoz ve naneyi küçük doğrayın.
  3. Çökelekle bütün malzemeleri karıştırın.
  4. Zeytinyağı ile harmanlayın ve servis tabağına yerleştirin.



EZOGELİN ÇORBASI

Anadolu'nun sevilen çorbası Ezogelin Çorbası'nı Ramazan ayında mutlaka pişiririm. 
Ezogelin çorbasına mercimek çorbasının kardeşi de diyebiliriz.
Malzemeleri evde kolayca bulunabilen kuru gıdalardan oluşan lezzetli bir çorba.
Sihirli sarımsak ve bulgur Ezogelin çorbasının lezzetine lezzet katıyor. 












Ezogelin ve mercimek çorbalarının üzerine kızarmış ekmek küpleri veya birer lokmalık hamur kızartması çok yakışır.
Tost ekmeğini küp küp doğrayıp sıvıyağda veya tereyağda kızartın.  Çorbanızı tabağınıza aldığınızda üzerine bir kaç tane atın. Lezzetine doyamayacaksınız.  
Benim gibi fazla yağdan kaçıyorsanız, ekmekleri tost makinasında kızartın ve kullanın.

MALZEMELER
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 kase kırmızı mercimek (200 gr.)
  • 1/2 kase bulgur
  • 1/2 kase pirinç
  • 2-3 diş sarımsak
  • Et suyu veya 500 gr. kemikli et 
  • 1 limonsuyu
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzerine:
  • Kırmızı biber
  • Kuru nane

YAPILIŞI
  1. Soğanı boyuna piyazlık gibi ince doğrayın.
  2. Patates ve havucu rendeleyin.
  3. Domatesi küçük doğrayın.
  4. Kemikli eti biraz yağda soteleyin. Soğanı ekleyin ve soteleyin.
  5. Soğanlar biraz solunca patates ve havucu ekleyin. 1-2 dk. sonra domatesi ekleyin.
  6. Domates salçası ve 1 kaşık biber salçasını ekleyin.
  7. Mercimek, bulgur ve pirinci ekleyin. Üzerine yeterince su koyun ve kaynamaya bırakın. Et kullanmıyorsanız etsuyu veya tablet kullanabilirsiniz.
  8. Malzemeler iyice pişince kemikli et içinden çıkarılır.
  9. Küçük bir tavaya 2 kaşık yağ ile dövülmüş sarımsaklar konur.
  10. Bir kaşık biber salçası ile sarımsaklar yağda sotelenir ve çorbanın üzerine dökülür.
  11. 5-10 dk. daha kaynatılır limon suyu eklenir. Tuzunu ve limonsuyunu kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
  12. Servisten önce tereyağı kızdırın; kırmızı biber ve nane ekleyin. Çorbanın üzerine dökün.
  13. Bekletmeden servis yapın.





20 Temmuz 2012 Cuma

ETLİ DÖĞME PİLAVI ( AŞURELİK BUĞDAY PİLAVI)

Ramazanın ilk günü pişirilen Dövme Pilavı, bereketli ve bolluk içinde bir ay geçirilmesinin simgesidir.
Bizim ailemizde dövme pilavı geleneksel olarak ilk günlerde pişirilir. Çocukluğumdan bu yana dövme pilavı bana hep bereketli Ramazan ayını hatırlatır.
Etli ve nohutlu olan bu pilavı evinizin bereketi için mutlaka pişirin diyorum.
Aşurelik buğday Adana'da dövme veya döğme olarak bilinir.





MALZEMELER

  • 1 kase (200 gr.) dövme   (aşurelik buğday) 
  • 1/2 kase haşlanmış nohut
  • 300 gr. kemikli et
  • 100 gr. tereyağ  (fazlalaştırabilirsiniz)
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • Karabiber
  • Tuz

YAPILIŞI

  1. Parçalanmış kemikli et, ocakta kısık ateşte suyunu versin ve çeksin. 
  2. Soğan, yeşil biber ve 1 kaşık tereyağ ile birlikte etler kabuk tutacak kadar kavurun.
  3. Üzerine etlerin üzerini geçecek kadar su koyun ve etler iyice pişinceye kadar ocakta pişirin.
  4. Etleri ve et suyunu ayırın.
  5. Pilavı pişirmeden 3-4 saat önce dövmeyi unu gidinceye kadar soğuk su ile iyice yıkayın. Sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile ıslayın. 
  6. 3 kase et suyunu ( 2 ölçü et suyu 1 ölçü su koyabilirsiniz) pilavı pişireceğiniz tencereye koyun, kaynasın. 
  7. Etleri, nohutları ve hazırladığınız dövmeyi tekrar yıkayıp tencereye aktarın.
  8. Tuzunu isteğinize göre ayarlayın. 
  9. Kısık ateşte dövmeler açılıncaya kadar pişirin.
  10. Bir tavada tereyağını iyice kızdırın; pilavın üzerine dökün.
  11. Beyaz kağıt havluyu koyun ve tencerenin kapağını kapatın. Pilavı 15 dk. dinlendirin. 
  12. Servis tabağına alın. 
  13. Üzerine karabiber serpin ve servis yapın.



*** Pilav için iri taneli dövme (aşurelik buğday) seçerseniz pilavınız tane tane olur.





KOLAY ÇİĞ KÖFTE

Ramazan sofralarında yapılan herşeyi özenle hazırlıyoruz. Sahurluk, iftariyelik, çorba, komposto, pilav, börek, tatlı.... vs. bana göre çok özel. İftariyelik için, kolay yapılan içine de et yerine patates koyarak çiğ köfte yaptım. Daha sağlıklı ve hafif oluyor. Yanında salatası ve marul yaprakları ile yemesi pek keyifli . Çiğ köfte seviyorsanız deneyin. 




MALZEMELER
  • 1 ölçü ince bulgur (sadıkoğlu köftelik ince bulgur)
  • 1 ölçü haşlanmış, ezilmiş patates 
  • 1/2 ölçü kırmızı pulbiber (1 saat önce üzerini az geçecek su ile ıslat)
  • 1 küçük soğan (rendelenmiş)
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1-2 kaşık zeytinyağ
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
Üzerine:
  • Marul yaprakları
  • Maydanoz
  • Nane
  • Yeşil soğan
  • Nar ekşisi

YAPILIŞI
  1. Bulguru soğan, pulbiber, kimyon, karabiber, tuz ile yoğur. Üzerini bir kase ile kapatın. Bulgurun şişmesi için bekletin.
  2. 30-40 dk. sonra önce domates ile iyice yoğurun. Bulgur kaynaşmaya başlayınca patatesi ekleyin ve yoğurun.
  3. Elinizi bir kaç kez suya batırıp kıvama gelmesi için tekrar yoğurun. Baharatlarını ve tuzunu gerekiyorsa ekleyin.
  4. İsterseniz zeytinyağı ekleyin.
  5. Marul yaprakları üzerine elinizle sıkımlar yaparak dizin. 
  6. Üzerine nane maydanoz, yeşil soğan ve nar ekşisi ekeleyin.
  7. Bekletmeden servis yapın.  

*** Etli sevenler patates yerine dövülmüş yağsız et kullanmalıdır.

ÇİĞ KÖFTE SALATASI 


ÇİĞ KÖFTE SALATASI





MALZEMELER
  • 4 adet domates
  • 1-2 adet salatalık
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 küçük kırmızı biber
  • 6-8 sap yeşil soğan
  • 2 tatlı kaşığı acı kırmızı pulbiber
  • 1 kaşık kimyon
  • Maydanoz
  • Nane
  • Limonsuyu
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağ
  • Tuz


YAPILIŞI
  1. Bütün malzemeleri küçük doğrayın.
  2. Hepsini karıştırın. 
  3. Baharatlarını, yağını, ekşisini ve tuzunu istediğiniz gibi ayarlayın.
  4. Üzerini nane ve maydanoz ile süsleyin.
  5. Çiğ köfte ile birlikte servis yapın.





19 Temmuz 2012 Perşembe

MEYVELİ KOMPOSTO

Ramazan başlamadan hazırlıklara başladık. Hem kendimizi, hem de evimizi bu mübarek ay için hazırladık. Hatimler, dualar, namazlar, hayırlar, yardımlar... vs. bilhassa bu ayda çok yapılır. Bizim evimiz de de elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince uygulamaya çalışıyoruz. Yarın, Allah izin verirse oruç tutacağız. Ramazan geldi, hoş geldi. 
Bu gece sahura kalkılacağız. 
Peki, sahura neler hazırladım?
Bizi ilk günlerde yormayacak hafif, meyveli, vitamin dolu bir komposto yaptım. Yanına da Kolay Muska Böreği yapıldı. Ayrıca sıcak pidemizin yanına da yumurta haşlanacak. Bu uzun günlerde yaklaşık 17 saat kadar aç ve susuz kalacağız. Sahurda bol bol sıvı tüketelim. 
Allah hepimize sabırlar versin ve hepimizin yardımcısı olsun. 
Hayırlı Ramazanlar!!!





MALZEMELER

  • 1/2 adet elma
  • 6 adet kırmızı erik
  • 15 adet kiraz
  • 6 adet kayısı
  • 1 adet kivi
  • 1/2 adet muz
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 adet limon suyu
  • 1 su bardağından biraz az toz şeker (az veya çok koyabilirsiniz)
  • 3-4 su bardağı su

YAPILIŞI

  1. Elmaları küçük küpler halinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine 3 su bardağı su ve şeker ekleyin, ocakta 5 dk. kaynatın.
  2. Kayısı ve erikleri de doğrayıp üzerine kirazlarla birlikte ekleyin; 5 dk. daha kaynatın. Ocaktan alın.
  3. Komposto ılıyınca kivi ve muzu küçük doğrayın; üzerine ekleyin.
  4. Soğuyunca 1 limon suyunu ve portakal suyunu ekleyin. 
  5. Buzdolabında bekletin. Soğuk servis yapın.



KOLAY MUSKA BÖREĞİ

17 Temmuz 2012 Salı

SEBZELİ NOODLE

Eskiden evlerde yapılan erişte, Uzakdoğu'ya gidince Çin eriştesi yani noodle (nudıl) adını almış. Çin mutfağında içine sebzeler, etler, çerezler konmuş. Soya sosu da tabi ki noodle'ın olmazsa olmazı. Globalleşen dünyada her ülkenin sevilen lezzetlerini deniyor ve severek yiyoruz. 
Acı sevenler acıyı mutlaka noodle'a ekleyin;  çok yakışıyor !!!

1 paket noodle içinde 6 parça bulunuyor. Burada 3 parçasını yaptım.


MALZEMELER
  • 1/2 paket (3 parça) egg noodle (Dolce Gold Brand)
  • 1 adet kırmızı biber 
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kabak
  • 400 gr. yeşil soğan
  • 2 avuç yerfıstığı veya dolmalık fıstık
  • 3 yemek kaşığı soya sos  ( amoy marka )
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ veya zeytinyağ veya fındık yağı
  • 2 diş sarımsak

YAPILIŞI
  1. Noodle' ı makarna gibi paket üzerinde yazan dakika kadar haşlayın. Süzün.
  2. Kırmızı biberleri ve havuçları uzun kibrit çöpü gibi doğrayın.
  3. Kabakları ortalarının yumuşak yerlerini alıp yarım ay şaklinde doğrayın.
  4. Yeşil soğanları uzunlamasına 2-3'e ayırıp parmak uzunluğunsa doğrayın.
  5. Wok ocağında veya ocağınızın büyük tarafında pişirmesini yapın. Wok tavasına yağı koyun. Sarımsakları ince doğrayıp yağın içine atın kavurun; sarımsakların aroması tadı yağa çıksın.
  6. Havuçları, kırmızı biberleri, kabakları içine atın ve kavurun. Soğanları ve fıstıkları ekleyin kavurmaya devam edin.
  7. Haşlanan noodle'ları ekleyin. 
  8. Soya sosunu ekleyin. 
  9. Hızlı ve yüksek ateşte karıştırın.
  10. Bekletmeden servis yapın.

*Soya sosu tuzlu olduğu için fazla tuz atmayın. Noodle çok tuzlu olabilir.


**Çin mutfağının özelliği, yemekleri yüksek ateşte sebzelerin ve etlerin içinin suyunu kaybetmeden pişirmektir.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...