Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Ocak 2014 Cuma

KESTANELİ İÇ PİLAV




Yeniyılda iç pilav yapılır ve kestanelisi bir başka lezzette olur. Lezzetli Sanatlar'a göre fırında hindinin yanında kestaneli iç pilav mutlaka olmalı...


MALZEMELER
  • 1 kg. pirinç  (2 büyük kase)
  • 4 adet soğan 
  • 2 paket dolmalık fıstık
  • 1 paket kuşüzümü
  • 2 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 kaşık sıvıyağ
  • 250 gr. tereyağ
  • 500 gr. kestane (ocakta suda kaynamış temizlenmiş, 1-2 kaşık tereyağında sotelenmiş)
  • Tuz

YAPILIŞI
  1. Pirinci iyice yıkayın. Biraz tuz ve sıcak su ile 2 saat kadar ıslayın.
  2. Soğanları küçük küp halinde doğrayın ve biraz tereyağ ile iyice soteleyin. Soğanlar iyice kavrulmalıdır.
  3. Ayrı bir tavada sıvıyağ ile fıstıkları pembeleştirin. Pirinçleri sudan alıp iyice yıkayın, süzün ve soğanlara ekleyin. Soğanlarla pirinci şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
  4. Üzerine çöpleri ayıklanmış ve yıkanmış kuşüzümünü, kavrulmuş dolmalık fıstıkları, tarçın, ve yenibaharı ekleyin.
  5. Pirinç ölçüsünün 1,5 katı kadar yani 3 büyük kase sıcak tavuksuyu veya suyu pirinçlerin üzerine dökün yeterince tuz ekleyip kapağını kapatın; kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağı kısık ateşe getirin suyunu çekinceye kadar pişirin.
  6. Piştikten sonra üzerine tavada kızdırılmış tereyağını dökün karışacak kadar karıştırın, kestaneleri ekleyin ve pilavın üzerine beyaz bir kağıt havlu koyup demlenmesi için bırakın.
  7. Servis tabağına alın, kestanelerle süsleyin ve servis yapın.







16 yorum:

  1. Sevgili Pırıl merhaba,

    Ben senin tariflerinden krem karameli yaptım ve ilk defa deniyorum, şahane oldu, bunu senin de bilmeni istedim, benim deneyeceğim çoook tarifin var, yaptıkça sana da söylemek istiyorum. Tarifi soranlara da siteni tavsiye ediyorum. Güzel şeyler paylaşılmalı ki çoğalsın. Marifet iltifata tabiidir. Sevgiler. Bu arada iç pilavın da harika görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neslihancım merhaba,
      Senin de ellerine sağlık. Desteklerine ve yorumuna çok teşekkürler.
      Böyle güzel yorumlar beni yeni tarifler yapmak ve yaratmak için daha da yüreklendiriyor.
      Teşekkürler.

      Sil
  2. Nefisss. Ellerinize sağlık. Kokusu geldi buralara kadar :)

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor ellerinize saglik .

    YanıtlaSil
  4. Merhaba

    Bloğunuzu çok beğendim ve takipçiniz oldum. Sizi de bloğumda takipçi olmaya beklerim. Sevgiler
    http://mommyslifetime.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. Harika görünüyor.Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Mükemmel gözüküyor elinize sağlık,olsada yesem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsan da yesen Burçincim; teşekkürler:))

      Sil
  7. tam bir davet yemeği, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Harika görünüyor ellerine sağlık canım blogunu da çok beğendim.Takipteyim.Kolaylar gelsin

    YanıtlaSil
  9. kestanelı hıc denemedım artık denemek lazım elıne sağlık

    YanıtlaSil
  10. Tariflarde resimlerde çok güzel ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...