Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 Ocak 2014 Çarşamba

PORTAKAL KABUKLU SOSLU KEK



Portakal suyu, portakal kabuğu tatlılara, keklere çok yakışır ve içine eklendiği yiyeceğe farklı bir reyha verir. Şimdi tam portakalların en lezzetli mevsimi. Keklerde tatlılarda bu faydalı meyveyi kullanalım ve sofralarımızda fark yaratalım.


MALZEMELER
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker (2 kaşık azaltabilirsiniz)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ  (Sırma mısır yağı)
  • 1/2 su bardağı portakal suyu
  • 3 bardaktan 2 parmak eksik un 
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi (ince rende)
Üzerinin Portakal Kabuklu Sosu:
  • 3 adet portakal kabuğu rendesi (iri rende)
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 silme tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
YAPILIŞI
  1. Bütün malzemeleri kullanmadan 1 saat önce oda sıcaklığında bulundurun.
  2. Fırını 175 C'de ısıtın.
  3. Sosu için olan rendelenmiş portakal kabuklarının acısını gidermek için yıkayın ve iyice sıkın.
  4. Şeker ve portakal suyunun yarısını 1 silme tatlı kaşığı nişasta ile ocakta bir taşım kaynatın. Biraz soğuyunca kalan portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ekleyin. Kek piştikten sonra üzerine dökmek için bir kenarda bekletin. (İsterseniz nişastayı kullanmadan sadece portakal suyu, şekeri ve kabuklarını pişirmeden karıştırıp kekin üzerine dökebilirsiniz). 
  5. Yumurtaları şekeri mikser yardımı ile kabarıp beyazlayıncaya kadar çırpın.
  6. Yağ, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ekleyin, karışacak kadar karıştırın.
  7. Un, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı eleyin. Yumurtalı karışıma tahta kaşık ile karıştırın.
  8. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına karışımı aktarın. Fırında 45-50 dk. kadar pişirin.  
  9. Kek piştikten 5 dk. sonra kalıbından alın ve üzerine sosunu dökün. Kabukların kekin üzerine gelmesini sağlayın. İyice soğuyunca servis yapın.








10 yorum:

  1. Süper bende kış keklerine çok kullanırım portakal kabuğunu. Ellerine sağlık canım harika görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin de ellerine sağlık Vuslacım, portakal kabuğu aroması muhteşem... teşekkürler...

      Sil
  2. Sanki kokusu buraları sardı...harika ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülyacım sana en kısa zamanda tattırmam lazım, teşekkürler:))

      Sil
  3. Portakallı keki çok severim. Çok güzel görünüyor. Elinize sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Satush, benden de sevgiler cnm:))

      Sil
  4. keke yakışan çok güzel sos harika

    YanıtlaSil
  5. mısır yağı yerine Ayçiçek yağı ya da zeytinyağı kullanılabilir mi acaba?Teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Sayın Adsız istediğiniz sıvıyağı kullanabilirsiniz. Zeytinyağı, fındık yağı, ayçiçek yağı olabilir.
    Elinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...