- 1 adet orta boy karnabahar
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy kabak
- 15-20 adet kıska soğan
- 1 tutam dereotu
- 2 adet mandalina suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı şeker
- Tuz
YAPILIŞI
- Karnabaharı iri parçalara ayırın ve iyice yıkayın.
- Havuç ve kabakları uzun parçalar halinde doğrayın. Soğanları soyun.
- Genişce bir tencerede zeytinyağında soğanları soteleyin. Üzerine havuçları ekleyin ve sotelemeye devam edin.
- Karnabaharları ekleyin. Üzerine mandalina suyu ve yeterince sıcak su dökün. Biraz tuz ve 1 yemek kaşığı şeker ekleyin ve kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.
- Birkaç taşım kaynadıktan sonra kabakları ekleyin ve pişirmeye devam edin.
- Karnabahar ve sebzeler yumuşayıncaya ve fazla suyunu çekip yağıyla kalıncaya kadar pişirin.
- İyice soğuyuncaya kadar tenceresinde ağzı kapalı halde bırakın.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra servis tabağına alıp dilediğiniz zaman sunun.
ilk fırsatta eneyeceğim çunku karnabahara bayılıyorum. :)
YanıtlaSilSağlık tabağı olmuş, ellerine sağlık.
YanıtlaSilsebze yemekleri candır canım eline sağlık:)))
YanıtlaSilkarnabaharın en hafif, en güzel hali bence , bayılırım, çok şık , haftalık menüye ekleyeceğim , teşekkürler...
YanıtlaSil