Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Ocak 2014 Pazartesi

BALKABAKLI CUPCAKE


Balkabağı doğanın bize sunduğu bir mucize yiyecek bence. Önceleri sadece tatlısını veya tatlı tartını (pie) yaparken bu yıl çorbada, salatada, kekte, muhallebide kullanıyorum. Balkabağıyla cupcakelerimin içi nemli, tarçın-muskat birlikteliğiyle de lezzeti muhteşem oldu. Oğlumun hediyesi cupcake süsleme aparatları ile içine balkabaklı dolgu yerleştirdim.
Üzerine de buttercream frosting çok yağlı olduğundan daha akışkan sütlü labne peynirli bir krema yapıp kullandım. Üzerinde siz istediğiniz veya sevdiğiniz bir krema uygulayabilirsiniz; ama cupcakelerde içi balkabağı dolu bu nemli tarifi mutlaka uygulayın diyorum.








MALZEMELER

Keki İçin: 
Burada verilen ölçüler 30-32 adet cupcake içindir.
Ölçüler cup ile verilmiştir. Buraya bakabilirsiniz.
  • 2 cup şeker
  • 1 cup sıvıyağ (mısır veya fındık yağı)
  • 3 adet yumurta
  • 3 cup un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı muskat
  • 1 fiske tuz
  • 1/2 çay kaşığı toz karanfil
  • 500 gr. balkabağı püresi

İç Kreması:
  • 1 paket dolgu kreması
  • 1 çay bardağı süt
  • 4-5 yemek kaşığı balkabağı püresi
Üst Kreması İçin:
  • 1 paket labne peynir (200 gr.)
  • 1/2 paket toz krem şanti
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Gerekirse 2 kaşık süt


YAPILIŞI
  1. Fırını 175 C'de ısıtın. Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
  2. Kalıbın içine cupcake kağıtlarını yerleştirin.
  3. Şeker ve yağı mikserle iyice çırpın.
  4. Yumurtaları tek tek ekleyin ve bir yumurta karışınca diğerini ekleyin çırpın.
  5. Ayrı bir kapta un, kabartmatozu, tarçın, muskat, tuz, karanfili eleyin ve karıştırın. 
  6. Yumurtalı karışıma unlu karışımı ve balkabağı püresini 3 seferde ekleyin ve iyice karıştırın.
  7. Cupcake kalıplarına hamuru üzerinde biraz boşluk kalacak şekilde dökün.
  8. Fırında 20-25 dk. pişirin. Fırından çıkıntan 5-8 dk. sonra kalıbından alın ve ızgara üzerinde iyice soğumaya bırakın.
  9. İç Kreması için, dolgu kremasını 1 çay bardağı soğuk süt ile çırpın. 
  10. Balkabağını ekleyip tekrar çırpın ve cupcakelerin içinde kullanın.
  11. Üzeri İçin, krempeynir ile 3 yemek kaşığı toz kremşanti ve 2 yemek kaşığı pudra şekerini çırpın. Katılığına göre süt ekleyin.
  12. Üzerinde kullanın.

Cupcakelerin Oluşturulması:

  1. Cupcake aparatı ile cupcakelerin üstünden orta kek parçalarını alın. (Fotoğraftaki gibi)
  2. İç kremasını boşluğa doldurun.
  3. Üst kremasını da sıkma aleti ile sıkıp üzerine dekor şekerlerini serpin. Buzdolabında bekletin.


Balkabağı püresi nasıl hazırlanır?
Soyulmuş 1 kg. Balkabağını doğrayın; 4-5 adet karanfil, 1 kahve fincanı şeker ve 1 kahve fincanı su ile beraber ocakta orta- kısık ateşte pişirin. Fazla suyunun çekmesini sağlayın. Kalırsa da süzün. Çatalla ezin ve keklerde, tatlılarda kullanın. Balkabağı püresini derin dondurucuda saklayıp istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.









12 yorum:

  1. Harika ötesi olmuş.Ellerine sağlık...ayrıca o alette pek güzel bende bulup almam lazım ama burada çok da mümkün olmuyor ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hülyacım:)) Umarım aleti bulabilrsin...

      Sil
  2. Frosting kesinlikle çok ağır oluyor ve kekin tadının önüne geçiyor. Çok çok severim bal kabaklı cupcake'i çok güzel görünüyor ellerinize sağlık ♥♥

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem bir görsel. ellerine sağlık canım..tadı da muhteşemdir eminim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadı ve içinin nemli oluşu harikaydı, teşekkürler:))

      Sil
  4. Pırılcığım,
    Çok leziz ve güzel görünüyor bu cupcakeler. Üstelik hepsi de çok düzgün kabarmışlar. Ellerine, emeklerine sağlık.
    Çok sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işılcım, benden de sevgiler ve teşekkürler:))

      Sil
  5. çok güzel bir blok. tarifler bir yana site içi düzenemesi de cok iyi. fotoğraflar ve düzenleme çok iyi. ilerde eminim bu blok daha da cok değerlenecektir. eller(ist.)inize sağlık ve sizi gerçekten kutlarım.. sibel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibelcim guzel goruslerine tesekkurler:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...