Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Şubat 2014 Salı

THY....SENİNLE GURUR DUYUYORUM


Geçtiğimiz günlerde buralardan çok uzaklarda ABD'de yaşayan kardeşimi, eşi ve yeğenlerimi ziyaret ettim. Adana'dan İstanbul-Newyork, sonra da Charlotte'ya uçtum. Evimden çıkıp sevdiklerime kavuşmak yaklaşık 16 saat sürdü. Bu uzun yolculuğu kendimi evimde hissettiğim THY ile yaptım. Bu upuzun yolculukta neler yaşadım bilmek ister misiniz?




Yolculuk öncesi geceleri hayal yolculuğuna çıkmam ve valiz hazırlamaya niyetlenmem bana stres yaşattı. Yola çıkmadan yaklaşık 1 hafta önce gece başımı yastığa her koyuşta gözlerimi kapatır kapamaz uçağa biniyor, sunulan yiyecekleri yiyor ama yol bir türlü bitmiyordu. Çeşit çeşit dergi, gazete, kitap okuyor, film seyrediyor yol uzadıkça uzuyordu. Gece bunları yaşarken gündüz de valizimi nasıl hazırlayacağım? Hangi ayakkabı, kıyafet, ilaç gibi eşyalara ihtiyacım olacak? Bu gibi sorularıma çözüm arıyordum. Sonuçta ihtiyacımı karşılayacak kadar az eşyaya karar vererek valizimi hazırladım. 
Uçağımın kalkışı Adana'dan 03:35'da olduğundan 1:30'da havalimanındaydım. Check-in yapıldı, uçağa sadece bindiğimi ve gözlerimin kapandığını hatırlıyorum. İstanbul'daki aktarmadan sonra New York için uçağa bindiğimde en çok merak ettiğim şey, her zamanki gibi sunulacak ikramlıklardı. THY'nın yurtdışı uçuşlarının özellikle okyanus ötesi uçuşlarının özenli yemek sunumlarının yolcuyu rahatlatıp kendisini daha iyi hissetmesine neden olduğunu biliyordum. 















Benim yiyeceklere olan merakım ve ilgim dolayısıyla yine cep telefonumdan her türlü yiyeceğin, bardağın, tabağın fotoğraflarını çektim. THY'nın yeni düzenlenmiş yurtdışı konseptinin zerafeti, şıklığı beni resmen büyüledi. 









Tuzluklar, kahve ve çay bardakları, semaver, çorba tabakları, peçeteler, ekmeklikler, yemeklerin lezzeti ve sunumu ve ayrıca Sevgililer Günü dolayısıyla yapılan sürprizler çok hoştu. Kaptanın esprili, keyifli ve sohbet havasında uçuş hakkında bilgi vermesi, personelin oldukça ilgili ve güler yüzlü tutumu, sorunlara anında çözüm üretmeleri benim gibi bütün yolcuları da memnun etmeleri, yolcuların yüzlerindeki tebessümden belli oluyordu. O korktuğum uzun yol, THY konforu ve personeli sayesinde kısaldıkça kısaldı ve saatlerin nasıl geçtiğini anlayamadan okyanusu geçip yeğenlerime kavuştum.


Evimle, yani THY ile uçtum. 

''THY'', seninle gurur duyuyorum; çok teşekkürler.







10 yorum:

  1. Bircok havayollari iledünyanin bir cok yerine uctum…Ama THY gibisi yok vallahi..

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle sana katılıyorum Pırılcım yurtiçi hiç uçmadım ama yurtdışı uçtum ve uçuyorum tercihimdir konumum müsaitse tabii herşey çok güzel özenli dediğin gibi detayını dahi düşünmüşler..

    THY destekliyoruz..bayrağımızı bu şekilde tanıtan ve göğüslerimizin kabarmasına vesile olan herşeyi olduğu gibi :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Pırıl o kadar güzel yazmışsın ki... Hakikaten THY kendini aştı artık.. Ama özellikle kahve/çay fincanına bittim. Bizim gibi ayrıntı düşkünlerinin nasıl dikkatini çekiyor değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senemcim, ben de senin gibi ayrıntılara çok önem veririm. Thy ciddi yol katetmiş durumda.
      Sürekli kendini olumlu yolda geliştiriyor. Ne mutlu bize...
      Bir de Türk Kahve Fincanları var ki bayılırsın... Muhteşemlerdi, saatlarce inceledim doyamadım.
      Zarif görüşlerine teşekkürler cnm:)))

      Sil
  4. Kesinlikle katılıyorum THY ikram servisi, eleman davranışları vs. ile dört dörtlük..İyi gezmeler, güzel fotolar ile dönersiniz inşallah. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Thy gurur kaynağımız dünya devi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor sevgiler Pırıl'cım...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba
    öyle güzel anlatmışsınız öyle güzel resimler çekmişsiniz ki uçasım geldi:)

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Piril hanim... Öyle güzel, simsicacik anlatmissiniz ki... THY ancak bu kadar güzel ifade edilebilir... Senede en az 4-5 kez Türkiye`ye ucuyorum, her seferinde de ilk tercihimdir THY...
    Bu arada Mart`ta Istanbul`dayim, siz neredesiniz?..:) Sevgilerimle,

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...