Yaz sofralarında hafif, zeytinyağlı tadında çok pratik sebzeli dolmalar kurtarıcı oluyor. Izgara etlerin yanında, yemek ve çay sofralarında veya tek başına yoğurtla beraber yiyebilirsiniz. Lezzetli Sanatlar olarak sağlıklı ve görsel sofralara devam ediyorum.
MALZEMELER
- 12 adet dolmalık biber (yeşil ve kırmızı karışık)
- 5 adet Adana Patlıcanı veya 3 adet Kemer Patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet patates
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Domates Sosu İçin:
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri İçin:
- Süzme Yoğurt
YAPILIŞI
- Dolmalık biberlerin içini alın. Yağ ile tuzu karıştırın. Fırça ile az yağlayın.
- Yağa karabiber, kırmızı biber ve sarımsak sıkıp karıştırın.
- Patlıcanları küçük küp şeklinde doğrayıp tuzlu suda 15 dk. bekletip acısını giderin ve sudan alın.
- Kalan sebzeleri küçük küp halinde doğrayın. Patlıcanlarla beraber baharatlı yağa karıştırın.
- Dolmalık biberleri ve sebzeleri üzeri pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yayın.
- 180 C'de iyice yumuşayıp kızarıncaya kadar arada karıştırarak pişirin.
- Domatesleri küçük doğrayın. 1 kaşık zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı pulbiber, 2 diş sarımsak ile soteleyin. Karabiber, tuz ekleyip ocaktan alın. Pişen küp doğranmış sebzelerle karıştırın.
- Biberlerin içine pişen içi doldurun. Servis tabağına dizin.
- Üzerine süzme yoğurt sıkın; servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder