Çok çok kolay...
Cevabı burada; Lezzetli Sanatlar'da...
Buzdolabını açtığımda karşımda buz gibi soğuk, soğuk, içinde meyve ve muhallebi olan kuplar her zaman beni gülümseyerek karşılar. Meyve ve muhallebinin birlikteliğini mevsim meyvesi şeftali ile deneyin. Mis kokulu şeftalilerin tam zamanı... Hafif ve lezzetli tatlar yaz sofralarınızda bulunsun.
Sıra Arkadaşımla Çay Sofram'da da sunduğum kuplar çok beğenildi.MALZEMELER
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker (artık şekeri azalttım; siz isterseniz ekleme yapabilirsiniz)
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
- 5 adet şeftali
- 2 kaşık şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 3-4 kaşık yeşil antepfıstığı veya fındık, badem
YAPILIŞI
- Süt, un, nişasta ve şekeri devamlı karıştırarak ocakta pişirin. Ocaktan alınca içine tereyağ ve vanilyayı ekleyin. Mikserle 15 dk. çırpın ve kuplara tam dolmayacak şekilde paylaştırın (Şeftali püresine yer bırakmalısınız); buzdolabında bekletin.
- Şeftalileri rendeleyin. İçine şeker ve nişastayı ekleyip ocakta bir taşım kaynatın. Ilıyınca kuplardaki katılaşmış muhallebinin üzerine 2-3 kaşık dökün. Eğer meyveyi bol seviyorsanız şeftali miktarını arttırın.
- Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra üzerini dövülmüş Antepfıstığı veya fındık, badem gibi çerezlerle süsleyip servis yapın.
Yaza uygun son derece ferahlatıcı bir tatlıya benziyor, çok güzel.
YanıtlaSilSevgili Pırıl,
YanıtlaSilHer tarifin birbirinden güzel. Bu aralar bol bol şeftali triffle yaptım ve çok beğenildi. Bu tarif de ilk fırsatta denenecekler arasında. Ellerine sağlık.
Sevgiler
Gözlere şenlik olmuş :) ellerine sağlık..
YanıtlaSil