Bir bıçak bir tabak kirleniyor o kadar. Hatta fazla yaparsanız bir torba da derin dondurucuya atıverin gitsin.
HIZLI, KOLAY, LEZZETLİ
MALZEMELER
- 1 tavuk göğsü (derisiz ve kemiksiz)
- 3 tavuk budu (derisiz ve kemiksiz)
- 1 adet orta boy kabak
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet küçük patates
- 1 adet büyük boy soğan veya 6-7 adet kıska soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet küçük taze kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı köri
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 5-6 adet tane karabiber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta boy fırın torbası
YAPILIŞI
- Tavukları ve sebzeleri iyice yıkayın, iri parçalar halinde doğrayın, çukurca bir karıştırma kabına alın.
- Baharatları ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın.
- Karışan malzemeleri fırın torbasına doldurun ve torbanın ağzını sıkıca kapatın.
- Bir kürdanla torbanın birkaç yerinden dikkatlice delin.
- Fırın tepsisine yerleştirip 180 C'de yaklaşık 1 saat üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Piştikten sonra torbayı dikkatlice kesip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder