MALZEMELER
- 1 adet kuzu incik veya aynı miktarda kemikli et
- 500 gr. taze fasulye
- 2-3 adet orta boy domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 100 gr. tereyağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağından 2 parmak eksik pilavlık bulgur
- Tuz
YAPILIŞI
- Kuzu etini kemikli iri parçalar halinde doğrayın.
- Pilavı pişireceğiniz tencerede 2 kaşık tereyağında kemikli etleri soteleyin. Biraz sıcak su ekleyip etleri pişirin.
- Et piştikten sonra domates salçası ve biber salçasını ekleyin.
- Fasulyeleri 1,5 - 2 cm. büyüklüğünde doğrayın ve etli salçalı karışımın üzerine ekleyin; biraz soteleyin.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su koyun; yeterli tuz atın.
- Fasulyeler biraz pişince iri küp doğranmış domatesleri, iri doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ekleyin. Pişirmeye devam edin.
- Fasulyeler pişince kalan su pilava yeterli olmalıdır. Yetersiz ise biraz sıcak su ekleyin ve yemeği kaynatın.
- Bulguru fasulyeli karışımın içine atın ve kısık ateşte pilavı pişirin.
- Pilav biraz sulu olmalıdır.
- Pilav pişince kalan tereyağını bir tavada kızdırın. Biraz soğuyunca içine kırmızı pul biber atın ve pilavın üzerine dökün.
- Bekletmeden servis yapın.
** İsterseniz acı pul biber kullanabilirsiniz.
*** Bu yemeğin özelliği biraz yağlı olmasıdır. İsterseniz tereyağ ekleyebilirsiniz.
tam kışlık güzel bir yemek hem dediğin gibi eti sebzesi içinde bir pilav. ellerine sağlık :)
YanıtlaSilThat's really interesting. Thanks for posting all the great information! Had never thought of it all that way before.
YanıtlaSilBu yemeğe bayılırım çalışan biri olarak en pratik ve en leziz yemeklerden birisidir benim için ellerine sağlık canım
YanıtlaSilHayatın Tatları,
YanıtlaSilFERİDECO,
Benim de çok sevdiğim bir yemektir.
Ziyaretinize ve yorumlarınıza teşekkür ederim.