MALZEMELER
- 500 gr. irmik (Piyale marka)
- 125 gr. margarin (sana veya hüner)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
İçi İçin:
- 600 gr. yağsız kıyma (kuzu veya dana)
- 1-2 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
- 1-2 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
- 50 gr. tereyağ
YAPILIŞI
Önce kıymalı içi hazırlayın.
- Kıymaya 1 kahve fincanı su ve tuz ile teflon tavada devamlı karıştırarak kavurun. Kıyma suyunu salmalı, çekmeli, bulgur gibi tane tane olmalı, yapışmamalıdır.
- Kıyma suyunu çekince kırmızı biber ve yağını ekleyin. Ocaktan alınca karabiberini ekleyin. Soğumaya bırakın.
- İrmiği bir kaba boşaltın. Üzerine tuzu atın. Yağı bir tavada eritin. İrmik ile karıştırın. Yağ irmikle iyice karışsın. İrmikli karışımı 30 dk. bekletin.
- İrmikli karışım 2 kaşık yoğurt ekleyip elinizle karıştırın. Bir kaç avuç su ile karışımı hamur yapın ve kapanabbilecek hale getirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizi suya batırıp yassılaştırın. İçine kıymalı iç koyun; kapatın ve elinizi suya batırıp uzun köfte şekli verin.
- Hazırladığınız köfteleri, tabanı su ile hafif ıslatılmış tepsi veya tabağa dizin. Buzdolabında 1 saat bekletin.
- Köfteleri bol yağda kızartın. Kızarttıktan sonra servis tabağına alın. Sıcak veya soğuk servis yapın.
* Kızaran köftelerin üzerini kapatmayın, yumuşar.
**Buradaki ölçü 30 adet köfte içindir.
Aaa ben bunu mutlaka yapmaliyim…icli köfte gibi degil mi? sadece daha kolaymis gibi geldi….
YanıtlaSilTesekkürler...
harika görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilHarika görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilvaaaav süper içli köfte gibi ama daha pratik müsadenle deniycem ellerine sağlık.
YanıtlaSilharika gorunuyor ellerine saglik,sevgilerle
YanıtlaSilİçli köfte gibi ne kadar güzel ellerinize sağlık:) sevgiler
YanıtlaSilEllerinize sağlık.İştah açıcı leziz bi görüntüsü var.Denemeliyim:)
YanıtlaSilsevgiler
Bu çok nefis ama ben bunu yapmaktan korkuyorum
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler
Canim ellerin e saglik uzun zamandir neler kacirmisim .Hangi tarifine yorum yazacagimi sasirdim cok güzel görünüyor icli köfte emeklerine saglik.
YanıtlaSilSERAP,
YanıtlaSilhayat paylaştıkça,
lezzetyolculugu,
u.aydin,
evatolyesİ,
bittermutfakta,
nilay,
tatlilar gülcandan,
Sıkma Böreği kolay, korkmadan yapabileceğiniz içli köfte benzeri ama daha hafif ve kolay bir köfte çeşididir.
Yorumlarınıza ve görüşlerinize teşekkür ederim.
Muhteşem bişeye benziyor. annem Adanalı sorayım bakim niye hiç yapmamış bize :)
YanıtlaSilben de denemek istiyorum.daha önce birkaç kez içli köfte denedim. umarım bu daha başarılı olur.
YanıtlaSilDaha önce içli köfte birkaç kez yapmıştım,şimdi bir de sizin tarifi deneyeceğim.umarım başarılı olur, dağılmaz.
YanıtlaSilBerrin Gürcan Çifci merhabalar,
YanıtlaSilBu irmikle yapılan bir köfte. Bol yağda kızartırsan dağılmaz. Önce ince yapmakta zorlanabilirsin. Bir kaç denemeden sonra elin alışacaktır. Orta incelikte de olabilir, yalnız ısırarak yiyin, yerken çatal batırmayın dışı kıtır olduğundan dağılabilir. Dışı etli olmayan az zahmetli bir köfte oluyor. Kolay gelsin, sonucu bekliyorum, sevgiler:))
Merhaba .Ailemin dışında ilk kez bu köfteyi bu isimle yapan birini görmek şaşırttı ve sevindirdi beni:))adanadan bi adaşınızdan selamlar
YanıtlaSil