MALZEMELER
- 1 kg. patlıcan
- 350 gr. yağsız kıyma
- 2 orta boy soğan
- 1 adet yeşil biber
- 3 adet orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 50 gr. tereyağı
- Kırmızı pulbiber
- Karabiber
- Tuz
Kızartmak İçin:
- Sıvıyağ veya zeytinyağ
YAPILIŞI
- Kıymanın üzerine bir fiske tuz ve 1 kahve fincanı su dökün; devamlı karıştırarak ocakta kavurun. Kavrulan kıymaya tereyağını ve küçük doğranmış soğanları ekleyerek kavurmaya devam edin. Soğanlar şeffaflaşınca biberi ekleyin. 2 adet küçük doğranmış domatesi, salçaları ekleyin. Kıyma domatesin suyunu çekince baharatlarını ekleyip ocaktan alın.
- Patlıcanlatı alacalı soyun. Enine halkalar halinde doğrayın. Tuz ile ovup 10- 15 dk. bekletin. Bol suyla yıkayıp beyaz kağıt havlu ile kurutun. Sıvıyağda kızartın. Fazla yağını kağıt havluyla alın.
- Bir yayvan tencerenin tabanına 2-3 kaşık kıyma üzerinede kızarmış patlıcanları olacak şekilde kat kat yerlestirin. En üste kıymadan sonra kalan 1 domatesi doğrayın.
- 2 kaşık tuzsuz domates salçasını 1 çay bardağı su ile karıştırıp üzerine dökün. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar 25-30 dk. kadar pişirin. Fırında da pişirebilirsiniz.
- 10 dk. dinlendikten sonra servis yapın.
Nefis bir yemektir
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Sevgiler:)
en sevdiğimden,bayılırım :) eline sağlık canım...
YanıtlaSilmmm nasıl da severim ben bu güzel yemeği.ellerinize sağlık.
YanıtlaSil