Şimdiye kadar Ayvayı nelere ekledik, değil mi sevgili takipçilerim. Bu kez Zeytinyağlı Pırasayı ayva ve portakal suyu ile pişirdik. Lezzete bir lezzet daha kattık. Bir yiyen pişman bir de yemeyen.
MALZEMELER
- 1 kg. pırasa
- 1 adet iri ayva
- 2 adet havuç
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 büyük su bardağı portakal suyu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1-2 tatlı kaşığı tuz (isteğinize göre değiştirebilirsiniz)
YAPILIŞI
- Zeytinyağında uzun çubuk doğradığınız havuçları soteleyin.
- Üzerine jülyen doğradığınız pırasaları ekleyip havuçlarla birlikte sotelemeye devam edin.
- Tuz, şeker, portakal suyu ve pırasaların üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyin,kaynamaya bırakın. Zeytinyağlı bir kaç taşım kaynadıktan sonra ayvaları soymadan irice doğrayın ve pırasaların üzerine bırakın. Karıştırmayın (Buradaki amacım ayvaların pırasa ile birlikte pişmeleri ve erken pişip zeytinyağlının içinde dağılmasını önlemeye yöneliktir).
- Pırasalar pişip yağında kalıncaya kadar pişirin.
- Ocaktan alınca tencerenin kapağı kapalı şekilde soğumaya bırakın.
- İyice soğuduktan sonra servis tabağına alın.
Çok leziz gözüküyor ellerinize sağlık pırasa alır almaz bu şekilde deneyeceğim. Eşim malesef ki sadece bol ekşi ve acılı yiyor pırasayı :(
YanıtlaSilbugün farklı lezzetler günü sanırım. Nereye gitsem ilginç tarifler... Ben de dün pırasa pişirdim ama bildiğiniz klasik pırasa ;) Eminim Ayva çok değişik bir aroma vermiştir. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil