Pancarın kekte kullnılması biraz alışılmışın dışında aslında. Pancar ile kek deneyimimin ikincisi oldu. İlk denememde kek hamurunu kendi doğal renginde kıpkırmızı bıraktım. Kırmızılık pişerken pembeleşti, açıldı ve açık bej gibi bir renk aldı. İkinci denememde kakao karıştırarak pişirdim. Kakao ve kırmızı pancar rengi birleşti ve red velvet cake benzeri bir kek elde ettim. Üzerine de çikolatalı sos döktüm.
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2/3 su bardağı sıvıyağ
- 2 orta boy haşlanmış ve rendelenmiş kırmızı pancar
- 1 büyük paket (50 gr.) kakao (Dr. Oetker Gourmet veya Ülker olabilir)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Üzerine :
- 1/2 paket çikolatalı sos (Dr. Oetker)
- 1,5 su bardağı süt
YAPILIŞI
- Yumurta ve şekeri beyazlayıp koyulaşıncaya kadar mikser yardımı ile çırpın.
- Sıvıyağ, pancar, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile aynı yöne karıştırın.
- En son unu eleyip karışıma karıştırın.
- Yağlanmış ve unlanmış, çapı 22 cm.lik kelepçeli kalıp veya ortadan delikli bir kek kalıbına dökün.
- Önceden 175 C'de ısıtılmış fırında 50-60 dk. pişirin.
- Çikolatalı sos için yarım paket çikolata sos tozunu 1,5 su bardağı süt ile hazırlayın. Devamlı karıştırarak ılıtın. Soğuyan kekin üzerine dökün.
Cok ilginc bir tarif. Pancarli kek hic duymamistim. Denemk isterim. Ellerinize saglik
YanıtlaSilpırıl hanımcım merhaba o güzel tariflerinizi özlemişim ellerinize sağlık sevgilerimle:)))))))))))
YanıtlaSilPırıl hanım vallahi harika görünüyor. Panccarlı kek güzel bir fikir,ellerinize sağlık..Sevgiler!
YanıtlaSilKek değil pasta olmuş :))
YanıtlaSilPancarı ilk defa duyuyorum. Harika gözüküyor. Ellerinize sağlık.
Sule,
YanıtlaSilfikir projeleri,
Simge Keskin,
ELANIN TARIFLERI,
Ben de tereddütteydim ama çok da güzel oldu:)
Hepinize görüşleriniz için teşekkür ederim.
Enfes görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilPırılcım ellerine sağlık,nefis görünüyor..Komşuda pişer bizede düşer herhalde..sevgiler..
YanıtlaSil