MALZEMELER
Crostata Hamuru:
- 1+1/4 su bardağı un (açmak için 1-2 kaşık ayrıca kullanılabilir)
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 125 gr. tereyağ
- 4 yemek kaşığı soğuk su
- 1 fiske tuz
İç Dolgusu:
- 1/2 su bardağı toz badem (un gibi çekilmiş badem)
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya ekstresi veya 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
- 450 gr. taze mor incir ( 6 adet büyük incir veya 8 küçük incir)
- 1 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
- Hamur için olan malzemeleri bir araya getirin.Tereyağını bıçak yardımıyla keserek un ile karışmasını sağlayın. Hamuru oluşturun ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Buzdolabından alınca pişirme kağıdı üzerinde 34 cm. çapında açın.
- İncirleri kabuğuyla birlikte halkalar halinde doğrayın ve kararmaması için limon suyuna ıslayın.
- İç dolgusu için, 1 yumurtayı ayırın ve diğer malzemeleri iyice karıştırın.
- Hazırladığınız hamurun üzerine dolgunun yarısını kenarlarından 4 cm. boşluk bırakarak yayın.
- Üzerine incirlerin yarısını yerleştirin.
- Kalan dolguyu incirlerin üzerine yayın ve arta kalan incirleri de üzerine yerleştirin.
- Hamurun kenarlarını dikkatli bir şekilde incirli karışımın üzerine kenar olacak şekilde pile pile kapatın.
- Ayırdığınız yumurtayı 1 kaşık su ile karıştırın ve crostatanın üzerine sürün.
- 175C'de önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirin.
- Fırından aldıktan sonra tepside yarım saat kadar bekletin.
- Pişirme kağıdını aldıktan sonra bekletmeden ılık ılık servis yapın.
Ellerine sağlık cnm,hiç tatmadığım bir lezzet.En kısa sürede deneyeceğim:)
YanıtlaSilVallahi ben de çok merak ettim şimdi tadını görüntü muhteşem,ellerinize sağlık!
YanıtlaSilAdını ilk defa duydum. Meyve sevgimden dolayı ilgiimi çekti ve notumu aldım. Bloğunuzu ilgi ile takip ediyorum. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilkozmetikperisi,
YanıtlaSilSimge Keskin,
ilhan,
Ben de çok merak ettiğimden mor incirli tarifler yapıyorum. İlginize çok teşekkürler.