Kolaylıkla yapılabilecek değişik bir pilav.
MALZEMELER
- 6-7 adet Adana patlıcanı veya 4 adet kemer patlıcan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet küçük soğan
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Tuz
- 1 kahve fincanı zeytinyağ (patlıcanları karıştırmak için)
- 1 çay bardağı zeytinyağ veya tereyağ
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
YAPILIŞI
- Patlıcanları soymadan halkalr halinde doğrayın.
- Patlıcanın acısını almak için tuz ile ovup 15 dk. bekletin. Sonra iyice yıkayın.
- Patlıcanları 1 kahve fincanı zeytinyağ, kimyon, kırmızı biber, tuz ve dövülmüş sarımsak ile karıştırıp 15 dk. bekletin. Bir teflon tavada kapağını kapatıp kızartın. Beyaz kağıt havlu ile fazla yağını alın.
- Bir tavada soğanı küçük doğrayıp tereyağ veya zeytinyağında soteleyin. Üzerine bulguru ekleyip kavurun.
- Genişce bir teflon tencereye kızartılan patlıcanları dizin.
- Üzerine kavrulan soğanlı bulguru yerleştirin. Kaşık ile biraz bastırın.
- Üzerine 2 su bardağı sıcak suyu yavaş yavaş ekleyin. Tuzunu atıp kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Pilav suyunu çekip piştikten sonra üzerine beyaz kağıt havlu yerleştirin. 10 dk. kadar pilavı dinlendirin.
- Bir servis tabağına ters çevirip sıcak servis edin.
patlıcanı da bulguru da çok severim ama ikisini bir arada hiç denememiştim :) tarifi aldım mutlaka denicem ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilPatlıcanı bu şekilde kızartma şekli harika. Bulguru da, patlıcanıda çok severim. Elinize sağlık.
YanıtlaSilçok nefis olmuş canım çekti birde yufka yanına ayranıda unutmamak lazım bulgurun yanına
YanıtlaSilArkadaşım ellerine sağlık,nefis bir pilav olmuş..elin değsin yeter zaten..sevgiler.
YanıtlaSilbulgur olcusu yok tarifte
YanıtlaSilSayın madur,
YanıtlaSilBulgur ölçüsünü yazmayı unutmuşum:((
Hemen ekliyorum. (1 su bardağı bulgur olacak.)
Dikkatinize teşekkürler.