Kursak kavurgasını ister sözü, konu bulgur olunca tam bana uyar. Birkaç gün bulgur yemezsem hemen eksikliğini hisseder, içinde bulgur olan bir yemek yaparım ve yerim. Hepimizin çok sevdiği vitamin dolu Mercimekli Bulgur Pilavı'nın üzerine kavrulmuş, karamelize olmuş bol soğan dökün, yanında da turşu veya cacık ile birlikte yiyin.
Önümüzdeki günlerde çeşit çeşit bulgurlu geleneksel ve doğaçlama oluşturduğum tariflerimi sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı iri pilavlık bulgur
- 4-5 adet orta boy soğan
- 2 çay bardağı zeytinyağ
- Tuz
YAPILIŞI
- Mercimeği üzerini kapatacak kadar su ve biraz tuz ile pişirin. Gerekirse mercimeklerin pişmesi için su ekleyebilirsiniz. Pişince fazla suyu kalırsa dökün.
- Pilavın pişeceği tencereye yağın yarısını koyun. 2 soğanı küçük küp doğrayıp yağ ile soldurup kavurun.
- Bulguru ekleyip kavurmaya devam edin. Bulgur kavrulup beyazlayınca, pişen mercimekleri, 2 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirmeye bırakın.
- Diğer bir yerde tavada kalan yağ ile incecik halka şeklinde doğranmış soğanları devamlı karıştırarak kavurun; karamelize soğanlar elde edin.
- Pişen pilavın üzerine beyaz kağıt havlu yerleştirin. 5-10 dk. kadar dinlendirin.
- Pilavı servis tabağına alın ve hazırladığınız soğanları sıcak sıcak pilavın üzerine dökün.
- Bekletmeden servis yapın.
İşte benim pilavım asla hayır diyemem
YanıtlaSilellerine sağlık canım sevgiler.
Yeşil mercimeğide bulguruda severim ikisi bir arada güzel olmuştur mutlaka.ellerinize sağlık.Bende deneyeceğim
YanıtlaSilbizim oralarda müceddere derler bu pilava ve güzel bir slata eşliginde harika gider.ellerine saglık.
YanıtlaSilne güzel bir rastlantı az önce bu pilavı yapıp dinlenmesi için bıraktım ve bloğuaçtım ve sizde bunu gördüm çook severim bol tereyağlı...biz soğansız yapıyoruz Hataylı bi komşumuzda yemiştim o da güzeldi ellerizize sağlık...
YanıtlaSilçok severim işte böylesini mercimekli falan yanına çacıkda olursa eh keyifle yenir
YanıtlaSil