Sağlıklı, içi keten tohumlu atıştırmalık mini mini bisküviler yaptım. Fırında pembeleşti ve kavanoza doldurdum. Akşam işten dönenler bisküvileri bir bir tadıp salatalarının üzerine zevkle yerleştirdiler.
Sabah kahvaltıda veya gün içinde de tüketilebilecek mini, şirin bisküvileri yapın; elinizin altında bulunsun.
MALZEMELER
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı keten tohumu
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Alabildiği kadar kepekli un (yaklaşık 200 gr.) (söke marka)
YAPILIŞI
- Kepekli un dışındakileri karıştırın.
- Kepekli unu azar azar ekleyin. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
- Hamuru merdane ile açın.
- İstediğiniz bir kalıp ile kesin.
- Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 175 C'de ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
- Soğuyunca kapalı bir kavanozda saklayın.
Ellerine sağlık arkadaşım..Nasıl güzel bir lezzet olmuş..Hem sağlıklı,hem diet...çok beğendim..
YanıtlaSildiyet bisküvilerden canımız şekerli bişeyler istediğinde her evde olması gerekiyor pırıl hanımcım ellerinize sağlık sevgiler:)
YanıtlaSilPırıl'cım ellerine sağlık çok leziz ve şıklar sevgiler.
YanıtlaSil