Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 Mart 2013 Pazar

TAHİNLİ KABAK

Bir kaç yıl önce arkadaşlarla denenmiş tariflerden oluşan  Seçkin Lezzetler adında bir yemek-pasta kitabı yayınlamıştık. İçinde hepimizin yıllardır yaptıkları ve kesinlikle tutan tariflerden Sevgili Sibel Teyze'nin Tahinli Kabak yemeğini davet yemeğim için denedim. Hafif ve sağlıklı sebze kabakla çok hafif meze yapmak istiyorsanız bu lezzeti denemelisiniz.



MALZEMELER
  • 1 kg. kabak
  • 1 orta boy soğan
  • 2 orta boy domates
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz

Sos İçin:
  • 1 su bardağı tahin
  • 2 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1-2 kahve fincanı su
  • Tuz
YAPILIŞI
  1. Yayvan bir tencereye soğanı küçük doğrayın. Biber salçasını ekleyin. İkisini iyice eliniz ile ovarak ezin. (Eldiven kullanabilirsiniz).
  2. Kabakları soyun ve boyuna 4'e kesin. Kuşbaşı gibi doğrayıp soğanlara ekleyin.
  3. Domatesleri doğrayıp üzerine ekleyin.
  4. Nohut, tuz, şeker ekleyip kapağı kapalı ve kısık ateşte kendi suyunda pişirin.
  5. Sos için olan malzemeleri karıştırın. 
  6. Pişen kabakları servis tabağına alın. 
  7. Sosu üzerine dökün. İsterseniz üzerini nohut veya baharatlar ile süsleyip sunun. 








7 yorum:

  1. çok severim böyle değişik lezzetleri, merak ettim tadını da ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Hiç duymadığım bir tarif, ilginç :)
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. değişik bir tarif olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. değişik ama güzel tarif,ellerine sağılık ve neşeli hafta canım.

    YanıtlaSil
  5. Ben kabağı size bırakıp tabağı alsam olurmu?..Şahane bir tabak..Galiba kristal..Bayıldım..

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canımm:)
    tatlı nefis görünüyor..
    sevgiler..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...