MALZEMELER
- 5-6 adet orta boy patates
- 1 su bardağı süt
- 2-3 yemek kaşığı tereyağ
- İstenirse rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
YAPILIŞI
- Patatesleri soyun.
- Tencereye üzerini geçecek kadar su koyun ve bir kaşık tuz ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Sütü kaynatın.
- Tenceresinden almadan suyunu süzün. Üzerine tereyağını ekleyin.
- Yağ erimeye başlayınca ezme aleti ile hızlıca ezin. Biraz tuz atın.
- Sıcak sütü azar azar ekleyerek macun kıvamına gelinceye kadar ezip çırpmaya devam edin.
- Kıvamı için süt miktarını arttırıp azaltabilirsiniz.
- İsterseniz kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
pırıl ablacım, şahane görünüyor, yarınki menüm belli oldu sayenizde, teşekkürler...
YanıtlaSilPatatesin güzel bir yorumu eline sağlık
YanıtlaSiltabak o kadar güzel ve lezzetli görünüyor ki... Ellerine sağlık harika olmuş
YanıtlaSil