Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 Nisan 2013 Cuma

PATATES PÜRESİ

Et yemeklerinin yanına yakışan patates püresi çok lezzetlidir. Patates öyle bir sebze ki, her türlüsü sevilerek yeniliyor.




MALZEMELER
  • 5-6 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı süt 
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ
  • İstenirse rendelenmiş kaşar peyniri 
  • Tuz

YAPILIŞI
  1. Patatesleri soyun.
  2. Tencereye üzerini geçecek kadar su koyun ve bir kaşık tuz ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  3. Sütü kaynatın.
  4. Tenceresinden almadan suyunu süzün. Üzerine tereyağını ekleyin.
  5. Yağ erimeye başlayınca ezme aleti ile hızlıca ezin. Biraz tuz atın.
  6. Sıcak sütü azar azar ekleyerek macun kıvamına gelinceye kadar ezip çırpmaya devam edin.
  7. Kıvamı için süt miktarını arttırıp azaltabilirsiniz.
  8. İsterseniz kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.






3 yorum:

  1. pırıl ablacım, şahane görünüyor, yarınki menüm belli oldu sayenizde, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Patatesin güzel bir yorumu eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. tabak o kadar güzel ve lezzetli görünüyor ki... Ellerine sağlık harika olmuş

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...