Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 Mayıs 2013 Perşembe

REGAİP KANDİLİ

Mübarek üç aylar başladı. Recep ayını yaşıyoruz. Şaban ve Ramazan ayları geliyor. Mübarek günler ve geceleri birlikte yaşayacağız.



Receb'in ilk cuma gecesine Regaib gecesi denir. Bu geceye Regaib gecesi ismini melekler vermişlerdir. Her Cuma gecesi kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha kıymetli oluyor. Allahü teâlâ, bu gecede, müminlere, ragibetler [ihsanlar, ikramlar] yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder.
Bu gece yapılan dua kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir. Regaib gecesini ibadetle geçirmeli, kazası olan, hiç değilse bir günlük kaza namazı kılmalıdır. Kazası olmayan da nafile namaz kılar, Kur'an-ı kerim okur, tesbih çeker, tövbe istiğfar eder. Perşembe günü oruç tutup, gecesini de ihya etmek çok sevaptır. Receb ayında oruç tutmak faziletlidir.

Regaib Nedir? 

Regâib, arapça bir kelimedir ve "reğa-be" kökünden gelmektedir. "Reğa-be", kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. "Reğîb" kelimesi ise, "reğabe"'den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, taleb edilen şey demektir. Müennesi, "reğîbe"dir. "Reğîbe"nin çoğulu da "reğâib" dir. Kelime olarak "Regâib"in aslı budur. 16 Mayıs Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece de Regaib gecesini idrak etmiş olacağız. Üç aylar, kameri takvime göre Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Bu aylar Allah"ın rahmet ve bereketinin sağanak yağmurlar gibi yağdığı, kalplerin inşirah, gönüllerin huzurla dolduğu, bir senenin dörtte birini oluşturan önemli bir zaman dilimidir.
.
Bin aydan daha hayırIı bu mübarek gecenin büyüsüne kapıImanız diIeğiyIe kandiIiniz mübarek oIsun.



*http://www.gazetea24.com/'dan alıntıdır.





11 yorum:

  1. HAYIRLI KANDİLLER,DUA İLE...

    YanıtlaSil
  2. Bu vesileyle, sizin ve tüm blogger arkadaşlarınızın kandillerini kutluyorum.
    Bu mübarek günün rahmetinden istifade etmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
  3. Sizin de Regaib Kandiliniz mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  4. hayırlı kandiller canıımm..
    dualarına talibimm..

    YanıtlaSil
  5. Regaip kandilinizi kutlar hayırlara vesile olmasını cenab-ı haktan niyaz ederim.

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı Kandiller canım,Dualarımız kabul olur inşallah

    YanıtlaSil
  7. geçmiş Kandilin Mübarek olsun canım..Hayırla bereketle dolu 3 ayların olsun..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...