Çabucak yapılabilen yemekler hayatımızı kolaylaştırır. Wok tavada yapılan Çin usulü yemeklerin malzemelerini önceden hazırlayıp 10 dk. da sofrayı donatabilirsiniz.
- 600 - 700 gr. bonfile
- 1 adet etli kırmızı dolmalık biber
- 1 adet etli yeşil dolmalık biber
- 1 adet etli sarı dolmalık biber
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy kabak
- 8-10 adet taze fasulye
- 1 demet yeşil soğan
- 2 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı soya sos
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ (mısır, fındık gibi)
- Acı kırmızı biber
- Karabiber
YAPILIŞI
- Bonfileleri ince uzun doğrayın.
- Biberleri, kabağı ve havucu jülyen (uzun verev) doğrayın.
- Yeşil soğanları ve taze fasulyeleri parmak uzunluğunda doğrayın.
- Wok tavada yağı kızdırın.
- Sarımsakları küçük doğrayıp içine atın. Yüksek ateşte sarımsaklar biraz solunca bonfileleri atın. Bonfileleri hızlıca kavurun.
- Sırasıyla taze fasulye, havuç, kırmızı-yeşil-sarı biberleri atın ve kavurmaya devam edin.
- En son yeşil soğanları atın. Üzerine soya sos ve nişastayı ekleyip karıştırın.Seviyorsanız acı kırmızı biber ekleyin.
- Karabiber ekleyin, 1-2 dk. kapağını kapatıp bekleyin.
- Ocaktan alıp sıcak servis yapın.
*Burada verilen yağ, tuz, soya sosu miktarlarını isteğinize göre değiştirebilirsiniz.
** Kullanacağınız etin yumuşak olması çok önemlidir. Wok tavada et sadece kavurularak piştiği için bonfile kullanmanız iyi olur.
harika gözüküyor renkli renkli
YanıtlaSilRenkler çok güzel. Bu şekilde pişen yemekleri seviyorum. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBurçin ve Deniz,
YanıtlaSilZarif ziyaretinize ve yorumlarınıza teşekkür ederim, sevgiler.
Çok şahane bir yemek. Bayılırım bonfileye..Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilBayılıyorum yorulmadan yapılan yemeklere çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSil