- 1/2 kg. taze bakla
- 1,5 çay bardağı döğme (aşurelik buğday)
- 300 gr. Çeri domates
- 6 sap yeşil soğan
- 1adet kırmızı biber
- 1demet dereotu
- 1 adet limon suyu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
YAPILIŞI
- Baklayı temizleyin, 2-3 cm.boyunda doğrayın. Tuzlu ve limonlu suda dirice haşlayın, süzün.
- Döğmeyi su ile haşlayın. Süzün.
- Yeşil soğanı, kırmızı biberi ve dereotunu küçük doğrayın.
- Bakla, döğme, kırmızı biber, yeşil soğan, dereotu, karabiber, limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Tadını istediğiniz şekilde ayarlayın.
- Servis tabağına alın ve bekletmeden sunun.
değişik bir salata olmuş elinize sağlık
YanıtlaSilSalatasını hiç yapmamıştım baklanın. Ama harika bir görüntüsü var.. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilbaklanın her halini çok severim,salatası da ayrı güzel oluyor,eline sağlık...
YanıtlaSilCanım birden canım bakla yaprağı salatası çekti:)) Ellerine sağlık şahane olmuş. Ben çok severim..
YanıtlaSil