MALZEMELER
- 1/2 paket çilekli bitkisel jel veya jöle (Kenton marka)
- Frambuaz veya çilek veya jölenine uygun mevsim meyvesi (şeftali, portakal)
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yeşil antep fıstığı
YAPILIŞI
- Jeli üzerindeki tarife göre hazırlayın. Bardakların içine birer parça meyve yerleştirip üzerine 1/3 kadar jel dökün.
- Muhallebi için un, nişasta, şeker ve sütü karıştırın. Ocakta devamlı karıştırarak pişirin.
- İçine margarini ve vanilyayı ekleyip 10 dk. mikser ile çırpın. Buzdolabında katılaşmış jelin üzerine bir kaç kaşık dökün. Üzerini süslemek için boşluk kalmasına dikkat edin. Bardakları tam doldurmayın.
- Muhallebi katılaştıktan sonra servisten önce üzerine kavrulmuş ve dövülmüş yeşil antep fıstığı ve birer frambuaz veya mevsim meyvesi ile süsleyin. bekletmeden servis edin.
*Bardakları Paşabahçe Mağazaları'nda bulabilirsiniz.
Süper bir lezzet artı görüntü. ellerinize sağlık...
YanıtlaSilçok şık olmuş canım.çok eğendim.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilSüper görüntü elinize sağlık sıcaklarda nefis olur
YanıtlaSilGörüntü harıka,tatdıda öyledır mutlaka ,ellerine saglık.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK PIRILCIM ÇOK GÜZELLERDİ..SEVGİLER NURŞEN..
YanıtlaSilArtık bu havalar ısındımı harika soğuk sütlü tatlılar ne güzel gider harika görüntü bizi de heveslendirdi eline sağlık canım
YanıtlaSilAhhh kaşık elimde dalasım geldi ekrana ..
YanıtlaSilBu nasıl bir güzellik böyle:)
Ellerine sağlık.
Sevgile.
Herbiri sanat eseri gibi
YanıtlaSilEllerinize sağlık harika görünüyorlar:)
Sevgiler:)
öyle güzel ve sevimli duruyorlar ki yemeye kıyamaz insan bunları :)
YanıtlaSilsüüüüüper,ellerine sağılık.
YanıtlaSilmerhabalar bloğunuzu yeni keşfettim
YanıtlaSilbayıldım tam anlamıyla
herşey çok güzel olmuş
hele de yukarıdaki bardaklar
elinize sağlık
merhaba ,bloğunuzu yeni keşfeden bir ev hanımıyım..tarifler süper ötesi :) emeğinize sağlık
YanıtlaSilmerhaba ,bloğunuzu yeni keşfeden bir ev hanımıyım..tarifler süper ötesi :) emeğinize sağlık
YanıtlaSilbloğunuzu yeni keşfeden bir ev hanımıyım.tarifler hem kolay hem de süper:) emeğinize sağlık..
YanıtlaSil