Makaron merakım bu kez fıstıklandı. Yemyeşil antepfıstığıyla bütünleşen makaronların tarifi duayen Pierre Hermé'nin MACARONS kitabından. Her bir basamağı dikkatlice uygularsanız, fırında eteklenen, ısırınca dışı kıtır içi yumuşacık başarılı makaronlar yapmanız çok çok kolay.
Aslında tarif, temelde frambuazlı makaron tarifindeki basamaklar ile aynı. Yalnız içindeki gıda boyası ve ara dolgusu değişiklik gösteriyor. Burada ara dolguyu ve boya miktarlarını veriyorum. Genelde Fransa'da tattığım makaronların dolgusu bana fazla geldiğinden, daha az kullanmayı tercih ediyorum. İsteğinize göre dolguyu arttırıp azaltabilirsiniz.
Frambuazlı makaron tarifinden makaronun dışını yapabilirsiniz.
Deneyeceklere kolay gelsin:)))))))
MALZEMELER
Makaronların Dışı İçin:
Frambuazlı Makaron tarifini, kırmızı olmadan yerine yeşil ve sarı kullanarak yapıyorsunuz.
- 4 gr. yeşil renk gıda boyası (Jel - Wilton)
- 2 gr. sarı renk gıda boyası (Jel - Wilton)
Ara Dolgu İçin:
- 100 gr. krema
- 120 gr. beyaz çikolata
- 65 gr. yeşil boz antep fıstığı
- İstenirse 2 damla badem aroması
YAPILIŞI
- Makaronların dışını ilgili tarife göre hazırladıktan sonra ara dolgusu için kremayı küçük bir sütlükte beyaz çikolata ile kısık ateşte karıştırın.
- Krema kaynamaya başlarken çikolata iyice karışınca ocaktan alın.
- Biraz soğuyunca fıstıkları ekleyip karıştırın. Badem aromasını ekleyin.
- Karışımı 20-30 dk. buzdolabında bekletin.
- Makaronların arasına sürün.
- 24 saat beklettikten sonra makaronlarınızı sunabilirsiniz.
Ayyyy sabah sabah gordugum 2ci macaronlar... Nefis gorunuyor canim... Bir kac tane istesem?:)
YanıtlaSilİstediğin kadar kutuyla yolluyorum:))
SilTeşekkürler:))
Bu macaronları görünce kendimden geçiyorum:)
YanıtlaSilMuhteşem görünüyorlar
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
Teşekkürler:))
SilPırıl'cım ellerine sağlık macaronlar nefis görünüyor,sevgiler...
YanıtlaSilDeryacım teşekkürler canım:)
SilPırılcım ellerine sağlık yeşil yeşil çok güzel olmuşlar...hakkımı ayır,unutma..:]]
YanıtlaSilSenin hakkın baki; teşekkürler:))
Silben hiç denemedim çok şık duruyorlar eline sağlık canım
YanıtlaSilFotograflar süper, sunum süper... Ellerinize saglik.... Fistiklilardan aliyorum bir tane izninizle..:)
YanıtlaSilAfiyetler olsun, beğenmenize memnun oldum:))
SilMuhteşem görünüyor..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler ve sevgiler:))
Silbır gun bende deneyeceğım elıne sağlık
YanıtlaSilSelmacım gönül rahatlığıyla deneyebilirsin...
SilTeşekkürler:))
İnanılmaz güzel ve lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık canım.. Afiyet olsun. Sevgilerimle.
YanıtlaSilSana de sevgiler ve teşekkürler Vuslacım:))
SilBu gün makaron görüyorum her yerde :)) çok güzeller...renkleri ne kadar canlı olmuş, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilYapımı çok zor geliyor bana. Oğlumla gittiğimiz pastanelerde görünce almaya dayanamadığımız tek şey.
YanıtlaSilSevgiler
bu makaronları tatmış biri olarak herkese tavsiye ediyorum, gerçekten çok ama çok lezzetli, ellerinize sağlık pırıl ablacım, sevgiler...
YanıtlaSilMerhaba;
YanıtlaSilDün evde verdiğiniz tarife birebir uyarak yaptım fakat kabuğun altında boşluk oluştu. Derdimi anlatabildim mi bilmiyorum ama ısırınca kabugun altında boş bir kısım görülüyor. Bunun sebebi ne olabilir sizce? Şimdiden teşekkürler.
Zeynepcim merhaba,
SilMakaron hamuru sıkma torbasında hava kalmış olabilir. Bir de sıkarken biraz tepsiye yakın sıkmak gerekiyor o yüzden olabilir. Makaronları sıktıktan sonra tepsiyi tezgaha az vurmuşsan da makaronların içinde hava kalmış olabilir. Biraz boşluk oluyor tabiki ama fazlaysa birşey diyemiyorum. Yine de tekrar denersen neden kaynaklandığını sen daha iyi bilebilirsin. Benim aklıma bu olasılıklar geliyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgiler, Pırıl.
Tekrar merhaba Pırıl Hanım;
SilBirkaç denemeden sonra daha iyi sonuç verdiler makaronlarım. Sadece kenar kısımlarında hafif bir boşluk kaldı, orta kısımlarında içi kabuğa kadar kabardı. Çok teşekkürler paylaşımınız için. Size bir konuda daha danışmak istiyorum, hiç denediniz mi bilmiyorum ama, macaronları birleştirmeden, sadece kabuk halinde dolaba koysak kaç gün tazeliklerini korurlar acaba? Kullanmadan 24 saat önce de dolgularını sıkıp hazır etsek?
Zeynepcim merhaba,
SilMakaronları kabuk halinde hiç bekletmedim. İçinin ganajını hazırlayıp makaronların kabuğu pişip soğuyunca birleştirdim ve buzdolabında sakladım.Yaklaşık 5-6 gün içinde de tükettik. Ganaj ile birleştikten sonra makaronlar önce sert oluyor. Tam 1 gün sonra yemeye hazır oluyorlar. Belki de senin düşündüğün gibi kabuk halinde derin dondurucuda saklanabilir. Bence denenmeli. Denersen sonucu merak ediyorum doğrusu...
Verdiğiniz fikirler için çok teşekkür ederim Işıl Hanım. Açıkcası durumum şu, bir arkadasımın özel bir günü için makaron yapacağım ve 1-2 günde yapmam mümkün değil. Önce kabukları yaklaşık 4 günde bitirip, son gün dolgularıyla birleştirip, 24 saat dolapta bekletip vermeyi düşünmüştüm. İlk pişirmeye başlayacağım gün ile tüketileceği gün arasında 6 gün var. Ben de ilk başta dolgusuz bekletirsem dayanırlar belki diye düşündüm. Dondurucuda saklamayı denersem muhakkak size geri dönüş yapacağım. Yardımınız için çok teşekkürler ve sevgiler...
YanıtlaSil