Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Nisan 2013 Cumartesi

BAKLAVALIK YUFKA BÖREĞİ

Hazır satılan incecik baklavalık yufkayı uzun zamandır biliyor ve kullanıyorum. Baklavalık yufkayla tatlı tuzlu çok çeşitli börekler tatlılar yapılıyor. Ben de satın aldığım yufkaların paketindeki tarifi kendimce geliştirerek bir börek yaptım. Dışı çıtır, içi yumuşak ve lezzetli bir börek oldu. Ani durumlarda kurtarıcı olabilecek baklavalık yufka çok pratik ve lezzetli. Günümüzün haraketli yaşamına uyan incecik açılmış yufkaları börek yaparak bir deneyin. 



Puf puf ve çıtır börekleri sıcak tüketin.

MALZEMELER
  • 1 paket hazır baklavalık yufka
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
İçi:
  • 500 gr. beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI
  1. Yumurta, süt, sıvıyağ ve kabartma tozunu karıştırın.
  2. Yufkalardan 1 tanesini yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine bir fırça ile 1-2 kaşık sosundan sürün.
  3. 10 adet yufkayı anlatılan şekilde üst üste yerleştirin. En üste sos sürmeyin. 
  4. Peyniri ufalayın. Maydanozları küçük doğrayıp karabiberle beraber peynire karıştırın.
  5. Peynirin 1/3 kadarını yufkanın üzerine serpin. Üzerine 10 adet yufkayı aralarına sos sürerek yerleştirin.
  6. En üste sos sürmeyin ve peynirli içi serpin. 
  7. Bütün yufkaları bitirince en üstüne kalan sosunu sürün ve bir bıçak ile dilimleyin.
  8. Yufkaların sosunu iyice çekmesi için buzdolabında birkaç saat veya 1 gün dinlendirin.
  9. 180 C'de ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip sıcak servis yapın.








12 yorum:

  1. yumy yumy !!! Harika gözüküyor,pratik ve herzaman el altında olması da cabası,ellerinize ,yüreğinize sağlık. Acaba hazırlayıp derin dondurucuda pişirene kadar saklayabilir miyiz?

    YanıtlaSil
  2. Lezzetini tahmin edebiliyorum bende bidefa yapmıştım ve çok lezzetli olmuştu dediğin gibi dışı çıtır içi yumusacık ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Altın pudra hoşgeldiniz,
    Bence derin dondurucuda saklayıp istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Ben baklavalık yufkayı derin dondurucuda hiç denemedim. Uygularsanız, sonucu merak ediyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Haticecim, ziyaretine ve yorumuna teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten böyle ünlü börekçiler vardır ya onların dükkanlarındaki tepsiler gibi duruyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Dünyalara değer bir tat. Ben ve ailem çok seviyoruz..Canım harika yapmışsın ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Baklavalık hazır yufkayı hiç denememiştim ama muazzam görünüyor doğrusu ellerinize sağlık. Fotoğraflama çok başarılı, en kısa zamanda bu enfes görüntüyü yakalamak istiyorum.
    Sevgiler, iyi pazarlar :)

    YanıtlaSil
  8. Harika görünüyor...baklava yufkasını deneyen bence elde açmaya hiç de gerek olmadığını düşünüyordur...Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Bu böreği Ramazan'dan önce misafirlerime yaptım, çok güzel, çok hafif, çok lezzetli oldu. Misafirlerimin hepsi de tarifini aldı. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  10. Tarifinizi bugün denemek istiyorum.. yalnız size bir sorum olacak bir paket baklavalık yufka bir tepsiye çok degil mi.. bunu biraz daha açıklamalı anlatır mısınız lütfen... teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim tepsim standart ölçüde o yüzden tam geldi.
      Yaklaşık 800 gr.lık paketlerde satılıyor.Tepsiniz aynı ölçüde ise uygulayabilirsiniz.

      Sil
  11. yani 40 adet olan yufka pektinin hepsinimi kullanıcaz

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...