Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Aralık 2012 Perşembe

PİLAV EVEREST

Lezzetini bildiğimiz sade pirinç pilavını, görünümü farklılaştırıldı ve tereyağının nefis tadı ile birleştirildi. Üzerindeki tereyağlı kıtırlar pirinçlerin arasında lezzet yumağı oluşturdu. Pilavı pişirdikten ve kalıptan çevirdikten sonra zirvesine ulaşılması zor olan Everest'i anımsattı. Bu pilava da ulaşılması zor, yenmesi çok keyifli.


Akşam yemeği davet sofram için yaptığım Pilav Everest, Kuzu İncik'in eşlikçisi oldu.

MALZEMELER
Üzeri İçin:
  • 1 paket  tost ekmeği  (uno marka)
  • 250 gr. tereyağ
YAPILIŞI
  1. Sade pilav pişirin. Pilav dinlensin.
  2. Pilavı koyacağınız bir kalıp belirleyin.
  3. Tost ekmeklerinin dış kenarlarını bıçak ile kesin.
  4. Rondo veya benzeri bir robotta ekmekleri un haline getirin.
  5. Bir tavada tereyağını eritin. Un haline getirdiğiniz ekmekleri içine atın ve kavurun.
  6. Ekmekler kavrulduktan sonra fazla yağının alınması için beyaz kağıt havlu üzerine alın.
  7. Kalıbın altına kavrulmuş ekmekleri yayın.
  8. Üzerine pilavı yerleştirin. Kaşık ile bastırıp pilavın kalıbın şeklini almasını sağlayın.
  9. Tabağa ters çevirip bekletmeden servis yapın.






4 yorum:

  1. ellerinize sağlık zor şeyler güzeldir :)gayet güzel gözüküyor..sağlıkla ve afiyetle.

    YanıtlaSil
  2. bu işlemi küçük kaseye uygulayıp servis tabaklarına ters çevirip birer porsiyonluk bir sunum da yapabiliriz dimi canım :) böyle çok güzel olmuş ben şimdi o şekilde de hayal ettim :)) ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  3. ben yazıyı okumadan önce kek sandım yaa plavmış bunu şık bir şey elin dert görmesin

    YanıtlaSil
  4. Bu tarifte de jöleli çilekli pasta tarifinizdeki kalıbı kullanabilirsiniz,kolay gelsin.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...