1 yufka ile miktar buradaki kadar oluyor. Yaklaşık 3 bardak dolusu.
MALZEMELER- 1 adet hazır yufka
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 yemek kaşığı ezme veya sos
YAPILIŞI
- 1 adet hazır yufkayı tezgaha serin.
- Yarısına 2 kaşık zeytinyağ sürün.
- Sevdiğiniz soslardan birini yufkanın yarısına sürün.
- Yufkanın sossuz yarısını soslu yufkanın üzerine kapatın. D şekli elde edin.
- Fırın tepsisine alın. İstediğiniz şekilde çubuk veya kare veya yuvarlaklar halinde kesin.
- Fırında 160 C'de 15 dk. çubukları kızartın. Kurutmak isterseniz biraz daha tutabilirsiniz.
Zeytin ezmesi:
*Zeytin ezmesini piyasada satılanlardan veya evinizdeki zeytinleri iyice ezip yapabilirsiniz.
- 2-3 kaşık zeytinyağ
- 1 çay bardağı çekirdeği alınmış siyah zeytin
Kırmızı Pulbiber Sos:
- 2 yemek kaşığı acı veya tatlı kırmızı pulbiber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
Pesto Sos:
*Pesto sosu hazır kullanabilirsiniz; veya evinizde yapabilirsiniz.
- 1 avuç taze fesleğen,
- 3 yemek kaşığı dolmalık fistık veya yerfıstığı
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peynir veya kaşer peyniri
- 1 tutam karabiber
Zahter Sos:
- 2 yemek kaşığı zahter
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
SÜPER OLMUŞLAR,ELLERINE SAGLIK.YANIDA HER ŞEYLE YENİLİR.
YanıtlaSilçıtır çıtır nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilbunlar doğal cipsler en kralından olmuş kızartarak yapıyordum fırın daha sağlıklı deneyeceğim elin dert görmesin canım
YanıtlaSilay canım sunum harika olmuş yebeni diyor:)
YanıtlaSilÖzel ve güzel yorumuna teşekkür ederim nice senelere hep beraber:)))
Ben de severim böyle kıtırları. Cips niyetine iyi gidiyor film felan izlerken. Hiç yufkayla yapmamıştım. Pestolusunu denemek lazım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBunlar pratik tarifler, teşekkürler:)
YanıtlaSil