Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Aralık 2012 Cuma

KITIR YUFKALAR VE SOSLAR

Tazecik, sağlıklı, lezzetli atıştırmalıklar hazırlamak istiyorsanız, evinizde bulunan malzemelerle çabucak kıtır çubuklar yapabilirsiniz. Hazır yufka üzerine sevdiğiniz herhangi bir sos sürün. Fırında kurutun ve konuklarınıza gururla sunun:)))



1 yufka ile miktar buradaki kadar oluyor. Yaklaşık 3 bardak dolusu.
Krem Peynirli Dip ile Kıtır Yufkalar birbirine çok yakışır.

MALZEMELER
  • 1 adet hazır yufka
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı ezme veya sos 
Zeytin ezmesi veya, kırmızı pulbiber sos veya, pesto sos veya, zahter sos.


YAPILIŞI
  1. 1 adet hazır yufkayı tezgaha serin.
  2. Yarısına 2 kaşık zeytinyağ sürün.
  3. Sevdiğiniz soslardan birini yufkanın yarısına sürün. 
  4. Yufkanın sossuz yarısını soslu yufkanın üzerine kapatın. D şekli elde edin.
  5. Fırın tepsisine alın. İstediğiniz şekilde çubuk veya kare veya yuvarlaklar halinde kesin.
  6. Fırında 160 C'de 15 dk. çubukları kızartın. Kurutmak isterseniz biraz daha tutabilirsiniz.

Zeytin ezmesi:

*Zeytin ezmesini piyasada satılanlardan veya evinizdeki zeytinleri iyice ezip yapabilirsiniz.

  • 2-3 kaşık zeytinyağ 
  • 1 çay bardağı çekirdeği alınmış siyah zeytin
Rondoda ezin ve kullanın.

Kırmızı Pulbiber Sos:
  • 2 yemek kaşığı acı veya tatlı kırmızı pulbiber 
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ 
Karıştırıp sos oluşturun.

Pesto Sos:
*Pesto sosu hazır kullanabilirsiniz; veya evinizde yapabilirsiniz.
  • 1 avuç taze fesleğen, 
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fistık veya yerfıstığı
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peynir veya kaşer peyniri 
  • 1 tutam karabiber
Rondoda ezip sosu oluşturun.

Zahter Sos:
  • 2 yemek kaşığı zahter 
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ 
Karıştırıp kullanın. 






7 yorum:

  1. SÜPER OLMUŞLAR,ELLERINE SAGLIK.YANIDA HER ŞEYLE YENİLİR.

    YanıtlaSil
  2. çıtır çıtır nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. bunlar doğal cipsler en kralından olmuş kızartarak yapıyordum fırın daha sağlıklı deneyeceğim elin dert görmesin canım

    YanıtlaSil
  4. ay canım sunum harika olmuş yebeni diyor:)
    Özel ve güzel yorumuna teşekkür ederim nice senelere hep beraber:)))

    YanıtlaSil
  5. Ben de severim böyle kıtırları. Cips niyetine iyi gidiyor film felan izlerken. Hiç yufkayla yapmamıştım. Pestolusunu denemek lazım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. İlk kez anneme sormuştum; anne yufka nasıl açılır diye :) Bu yazıyı görünce geçmişteki günler geldi aklıma hüzünlendim. Şimdi onlarca yemeği yapabiliyorum. O zamanlar yufka açarken bile anneme danışmıştım. Güzel keyifli bir yazı olmuş teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar pratik tarifler, teşekkürler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...