İçli Köftenin yanına ekşili, sarımsaklı tahin salatası çok yakışır. İncecik kıyılmış maydanoz veya kıvırcık marul ile tahinli sosu karıştırın. Salatanız hazır...
MALZEMELER
- 2 su bardağı tahin
- 2-3 adet limon suyu (yaklaşık 1 çay bardağı)
- 1/2 su bardağı su (2-3 yemek kaşığı su arttırabilirsiniz)
- 1 demet incecik doğranmış maydanoz
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
Üzeri İçin:
- 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
YAPILIŞI
- Tahini suyun yarısı ile karıştırın.
- Limon suyu, kimyon, tuz ve sarımsak ile karıştırıp kalan suyu ekleyin. Kıvamına göre su ve limon ekleyebilirsiniz. Tadını sevdiğiniz şekilde ayarlayın. Gerekirse tahin de ekleyebilirsiniz.
- İncecik doğranmış maydanozları ekleyip karışımı tabağına yerleştirin
- Üzerine acı kırmızı biber serpin ve servis yapın.
*Tahinli limonlu sosları hazırlarken tahini kestirmemek için önce mutlaka biraz su ile inceltin.
**Maydanoz yerine incecik doğranmış kıvırcık marul da kullanabilirsiniz.
bu çok değişik bir lezzete benziyor elin dert görmesin canım
YanıtlaSilHiç duymadım ilk kez görüyorum ama görüntü çok güzel denemek isterim. Farklı tatlara merakım var :) ellerinize sağlık
YanıtlaSilhımmm eline sağlık..
YanıtlaSilÇok merak ettiğim bir tat daha önce hiç denemedim tarife göre uygulucam bakalım :)) ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilDeğişik ve lezzetli görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilHumusu çok severim ben, ona benzer bir tadı varmış gibi geldi bu tahin salatasının. Deneyeceğim inşallah, sonucu yazarım.
YanıtlaSilMarulla olmaz mi bu?! Ben hep oyle yedim ilkmdefa maydonoz duyuyorum
YanıtlaSilMarulla da maydanozla da hatta turp ile de yapılabilir.
SilAdana'da çok sevilen bir mezedir. Turunç mevsiminde limon suyu yerine turunç suyu da kullanıp
yapılabilir. Size tattırmak isterim. Sevgiler Sayın Unknown..