Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 Aralık 2012 Pazartesi

YILBAŞI KURABİYELERİ

Yeni yılı yansıtan neşeli, renkli ve lezzetli kurabiyeler yapacaksanız daha önce tarifini sizlerle paylaştığım Strasburg Bisküvisinin hamurunu kullanabilirsiniz. Buradaki kurabiyeler için aynı hamuru kullandım. Yalnız içine biraz zencefil ve tarçın eklemesi yaparak yılbaşına uyan kurabiyelerime kavuştum. 


Yeniyıl tatiline gelen yeğenlerim bu şirin bisküvileri çok severek yediler. Bir kaç tanesini de yemeğe kıyamadılar ve saklamak üzere yanlarında götürdüler.

YAPILIŞI
  1. Strasburg Biskuvisinin hamurunu hazırlarken içine 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 çay kaşığı toz zencefil ekleyin. Daha baskın tat seviyorsanız zencefilin miktarını arttırın.
  2. Hamuru merdane yardımı ile 1/2 cm. kalınlığında açın.
  3. Yılbaşı temalı bisküvi kalıpları ile hamuru kesin.
  4. Herbir hamurun üzerine yumurta akı sürüp renkli dekor şekerleri ile süsleyin.
  5. Fırında 175 C'de 20-25 dk. pişirin.






8 yorum:

  1. Pırılcım ellerine sağlık,çok şık görünüyorlar...renkli renkli..

    YanıtlaSil
  2. çok şık olmuşlar,insan yemeye kıyamaz :)eline sağlık..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım.renk renk çok güzel olmuşlar canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. kurabiyler muhteşem olmuş. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Kurabiyeler harika olmus...Renkler de super. Ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  6. Pırılcım ışıl ışıl harika olmuş kurabiyelerin ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten de nefis bir görüntü
    Çok şık olmuşlar
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. işte tam aradığım kurabiyeler yapıp hediye götürmeli mi ne : )

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...