Yeni yılı yansıtan neşeli, renkli ve lezzetli kurabiyeler yapacaksanız daha önce tarifini sizlerle paylaştığım Strasburg Bisküvisinin hamurunu kullanabilirsiniz. Buradaki kurabiyeler için aynı hamuru kullandım. Yalnız içine biraz zencefil ve tarçın eklemesi yaparak yılbaşına uyan kurabiyelerime kavuştum.
YAPILIŞI
- Strasburg Biskuvisinin hamurunu hazırlarken içine 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 çay kaşığı toz zencefil ekleyin. Daha baskın tat seviyorsanız zencefilin miktarını arttırın.
- Hamuru merdane yardımı ile 1/2 cm. kalınlığında açın.
- Yılbaşı temalı bisküvi kalıpları ile hamuru kesin.
- Herbir hamurun üzerine yumurta akı sürüp renkli dekor şekerleri ile süsleyin.
- Fırında 175 C'de 20-25 dk. pişirin.
Pırılcım ellerine sağlık,çok şık görünüyorlar...renkli renkli..
YanıtlaSilçok şık olmuşlar,insan yemeye kıyamaz :)eline sağlık..
YanıtlaSilellerine sağlık canım.renk renk çok güzel olmuşlar canım.sevgiler.
YanıtlaSilkurabiyler muhteşem olmuş. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilKurabiyeler harika olmus...Renkler de super. Ellerine saglik canim
YanıtlaSilPırılcım ışıl ışıl harika olmuş kurabiyelerin ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilGerçekten de nefis bir görüntü
YanıtlaSilÇok şık olmuşlar
Ellerinize sağlık
Sevgiler
işte tam aradığım kurabiyeler yapıp hediye götürmeli mi ne : )
YanıtlaSil