- 2 kg soyulmuş, doğranmış balkabağı
- 750gr. - 1 kg. şeker (şeker miktarını isteğinize göre ayarlayın)
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- Tarçın
YAPILIŞI
- Soyulmuş bal kabaklarını uzun parçalar halinde doğrayın. Çekirdek kısımlarında çok yumuşak olan bölgeleri kesin. Genişce bir tencereye alın.
- Kabakların üzerine toz şekeri serperek dökün. Bir kaç saat, tercihen bir gece bekletin.
- Şeker ile bekletilen kabaklar sulanacaktır. Kapağı kapalı şekilde orta ateşte 15 dk. kabakları pişirin.
- Kapağı alın, üzeri açık şekilde ve kısık ateşte az suyu kalıncaya kadar pişirin. Suyunu çok fazla çektirmeyin.
- Soğuduktan sonra tatlıyı servis tabağına yerleştirin.
- Üzerine tarçın ve ceviz ekeleyip sunun.
Pırılcım çokkkk severim ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilDeryacım çok sevdiğini bildiğimden sana bir tabak kabak tatlısı yolladım.
YanıtlaSilSana da sevgilerimi yolluyorum:))
Pırılcım ellerine sağlık,süper olmuş...
YanıtlaSilol cevizli çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilMmmm nefis görünüyor. Ancak, bir sorun var. Kabak tatlısı mı güzel, sunulduğu servis takımı mı bilemedim :))
YanıtlaSilSevgiler...
tam zamanı bitmeden sık sık yapmak lazım,eline sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSilnefis görünüyor,eline sağlık canım tam zamanı kabak tatlısının..
YanıtlaSilNurşencim, teşekkürler:)
YanıtlaSilmutfagabuyrun,
RABİACIM,
anne eli gibi,
mehtap,
Kabak tatlım lezzetli ve kıvamında, tabağım da tam tatlıya uygun şıklıkta diye düşünüyorum. Bir de tadanlara sorsak diyorum...
Hepinizin ilgisine ve yorumuna teşekkürler, sevgiler.