Biliyorsunuz, mini tartöletler benim favorilerim. Bu kez hindistancevizi ve çikolata tadı birleştirerek üzeri kartopu görünümlü tartöletler oluşturdum. Renklenmesi için ortalarına birer parça çilek otutturdum. Dernek toplantımız için yaptığım tartöletler yiyenler tarafından çok beğenildi ve sevildi; bakalım siz de beğenecek misiniz?
MALZEMELER
Tart Hamuru:
- 125 gr. tereyağ
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı doğranmış badem
- 3-4 yemek kaşığı soğuk süt veya su
- Aldığı kadar un (yaklaşık 215-230 gr.)
Krema:
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 3-3,5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1,5 çay bardağı hindistancevizi
- 1 poşet krem şanti
- 1/2 su bardağı soğuk süt
Üzeri İçin:
- 3-4 yemek kaşığı hindistancevizi
- İstediğiniz bir meyve
YAPILIŞI
- Tart hamuru malzemelerini karıştırın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
- Yağlanmış tartölet kalıplarına veya 24 cm.lik bir tart kalıbına yerleştirin.
- Kabarmasını önlemek için üzerine çatal ile delikler oluşturun.
- 180 C'de ısıtılmış fırında pişirin.
- Krema için krem şanti ve 1/2 su bardağı soğuk sütü mikser yardımı ile çırpın. Katılaşsın, buzdolabında bekletin.
- Yumurta akını 1 fiske tuz ile mikserle çırpın buzdolabında bekletin.
- Hindistancevizi ve vanilya hariç, kalan malzemeleri karıştırın, ocakta pişirin. Çırpılan yumurta akını ve vanilyayı da ekleyin, çırpın. Kremayı ocaktan alın, katı bir krema elde edin.
- Krema biraz soğuyunca buzdolabında beklettiğiniz krem şanti ve hindistancevizi ile birleştirip mikser yardımı ile çırpın.
- Tartöletlerin veya tartın içine kremasını koyun. Buzdolabında 15-20 dk. bekletin.
- Üzerine bol hindistancevizi dökün.
- İsterseniz bir meyve veya şekerleme ile süsleyin ve servis yapın.
çok güzel olmuşlar yaaa.çok beğendim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilbayildim canim
YanıtlaSilcok lezziz olmustur eminim
ellerine saglik
dernekdekiler yedide beğendi biz yemeden beğendik canım eline sağlık çok severim şu hindistancevizini yakışır her yere
YanıtlaSilellerinize sağlık pırıl hanımcım görsel olarakda sunumu çok şık mutlaka deneyeceğim sevgiler:)
YanıtlaSilne kadar güzel bir sunum olmuş :)
YanıtlaSilKartopu gibiler gerçekten. Çok güzel olmuşlar..
YanıtlaSilSevgiler..
ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR,ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlaSilÇok şirin ve lezzetli görünüyorlar.Bayıldımm tam benlikler.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler
elelrine saglik
YanıtlaSilcanim çok guzel
gorunuyorlar
ordan belçikaya
da yolasana :p
bende bloguma bekleri
bayıldım bu tarife, tartolet kalıbı alır almaz deneyeceğim, ellerinize sağlık...
YanıtlaSil