Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Aralık 2012 Salı

HİNDİSTANCEVİZLİ KARTOPU TARTÖLETLER

Biliyorsunuz, mini tartöletler benim favorilerim. Bu kez hindistancevizi ve çikolata tadı birleştirerek üzeri kartopu görünümlü tartöletler oluşturdum. Renklenmesi için ortalarına birer parça çilek otutturdum. Dernek toplantımız için yaptığım tartöletler yiyenler tarafından çok beğenildi ve sevildi; bakalım siz de beğenecek misiniz?


MALZEMELER
Tart Hamuru:
  • 125 gr. tereyağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı doğranmış badem
  • 3-4 yemek kaşığı soğuk süt veya su
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 215-230 gr.)

Krema:
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3-3,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 çay bardağı hindistancevizi
  • 1 poşet krem şanti
  • 1/2 su bardağı soğuk süt

Üzeri İçin:
  • 3-4 yemek kaşığı hindistancevizi
  • İstediğiniz bir meyve

YAPILIŞI
  1. Tart hamuru malzemelerini karıştırın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
  2. Yağlanmış tartölet kalıplarına veya 24 cm.lik bir tart kalıbına yerleştirin.
  3. Kabarmasını önlemek için üzerine çatal ile delikler oluşturun. 
  4. 180 C'de ısıtılmış fırında pişirin. 
  5. Krema için krem şanti ve 1/2 su bardağı soğuk sütü mikser yardımı ile çırpın. Katılaşsın, buzdolabında bekletin.
  6. Yumurta akını 1 fiske tuz ile mikserle çırpın buzdolabında bekletin.
  7. Hindistancevizi ve vanilya hariç, kalan malzemeleri karıştırın, ocakta pişirin. Çırpılan yumurta akını ve vanilyayı da ekleyin, çırpın. Kremayı ocaktan alın, katı bir krema elde edin. 
  8. Krema biraz soğuyunca buzdolabında beklettiğiniz krem şanti ve hindistancevizi ile birleştirip mikser yardımı ile çırpın.  
  9. Tartöletlerin veya tartın içine kremasını koyun. Buzdolabında 15-20 dk. bekletin. 
  10. Üzerine bol hindistancevizi dökün. 
  11. İsterseniz bir meyve veya şekerleme ile süsleyin ve servis yapın.







10 yorum:

  1. çok güzel olmuşlar yaaa.çok beğendim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. bayildim canim
    cok lezziz olmustur eminim
    ellerine saglik

    YanıtlaSil
  3. dernekdekiler yedide beğendi biz yemeden beğendik canım eline sağlık çok severim şu hindistancevizini yakışır her yere

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık pırıl hanımcım görsel olarakda sunumu çok şık mutlaka deneyeceğim sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. ne kadar güzel bir sunum olmuş :)

    YanıtlaSil
  6. Kartopu gibiler gerçekten. Çok güzel olmuşlar..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR,ELLERİNE SAĞLIK CANIM..

    YanıtlaSil
  8. Çok şirin ve lezzetli görünüyorlar.Bayıldımm tam benlikler.Ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. elelrine saglik
    canim çok guzel
    gorunuyorlar
    ordan belçikaya
    da yolasana :p

    bende bloguma bekleri

    YanıtlaSil
  10. bayıldım bu tarife, tartolet kalıbı alır almaz deneyeceğim, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...