Bol vitaminli avokadoyu sadece kendine has tadı ile sunmak istedim. Zeytinyağlı salatasını yaptım. Aslında avokado başlı başına çok lezzetli bir meyve. Bir iki dokunuşla lezzeti yeterli oluyor.
- 4 adet olgunlaşmış avokado
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 limon suyu
- 1-2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- Tuz
Üzerini Süslemek İçin:
- 3 dilim limon veya
- Acı kırmızı pulbiber (opsiyonel)
YAPILIŞI
- Avokadoları soyun ve çekirdeklerini çıkartın.
- Kalan malzemeleri karıştırıp sos hazırlayın.
- Temizlenmiş avokadoları elma dilimi veya iri küp şeklinde doğrayıp geniş bir tabağa alın.
- Sosu üzerine dökün; isterseniz üzerini limon dilimleri ve acı kırmızı pul biber ile süsleyip servis yapın.
Merhaba
YanıtlaSilBu salatada hardal olmazsa olmaz mı?
Tadı farklımı olur merak ettim.
Şeyda
Şeydacım,
YanıtlaSiltabiiki hardalsız da olur. Yapabilirsin.